Snelle Boekers Voordelen!
 • Extra korting
 • Niet aanbetalen
 • TUI Vroegboekgarantie
Patmos

Vakantie Patmos

 1. Vakantie
 2. Griekenland
 3. Patmos

Graag op vakantie naar Patmos? Dit meest noordelijk gelegen eiland van de Dodekanesos wordt gesierd door een ruig binnenland met vruchtbare valleien en prachtige baaien met zand- of kiezelstranden aan de kust. Zo kun je op dit Griekse eiland een strandvakantie vieren aan Grikos Bay, gaan shoppen in de hoofdstad Skala of culturele bezienswaardigheden als het klooster van de heilige Johannes gaan bezichtigen in Chora.

Vakantie Patmos
 • Vakantie voor zonaanbidders
 • Langgerekte zand- en kiezelstranden
 • Zonvakantie naar Grikos Bay
 • Centrum en strand op loopafstand
 • Vele cafés en taverna's in Skala

Appartement Patmos

Klein maar fijn. Welkom op het Griekse eilandje Patmos, gelegen in de Egeïsche Zee. En doordat het eiland niet groot is, kun je het vanuit een appartement op Patmos gemakkelijk verkennen. Struin door de smalle middeleeuwse straatjes van Chora, met kenmerkende witte huisjes en kleurrijke oleanders. En neem ook meteen een kijkje bij het hooggelegen Kasteel van Patmos, met een museum vol iconen en klederdracht. Om ook het panoramische uitzicht over het eiland en de helderblauwe zee niet te vergeten. Voor een verfrissende duik leg je tijdens een vakantie op Patmos je handdoek neer op een van de ligbedden op het Agriolivadi-strand. Waar je na het zwemmen geniet van moussaka in een van de tavernas met uitzicht op zee. Of maak je liever zelf Griekse salade klaar in de kitchenette van het appartement van TUI?

Strandvakantie aan Grikos Bay

Tijdens een vakantie naar Patmos zul je ontdekken waarom dit meest noordelijk gelegen eiland van de Dodekanesos zo intrek is bij natuurliefhebbers en zonaanbidders. Het binnenland van dit Griekse eiland, dat tot de Zuid-Egeïsche Eilanden behoort, wordt gesierd door ruige rotspartijen en vruchtbare valleien. Daarentegen bestaat de kustlijn uit langgerekte zand- en kiezelstranden, die sterk afsteken tegen het helderblauwe water van de Egeïsche Zee. Zo kun je tijdens een verblijf in een hotel op Patmos, kiezen voor een strandvakantie aan Grikos Bay. Deze badplaats in het oosten van Patmos is de ideale plek om tot rust te komen, omdat het minder drukbezocht wordt dan de andere plaatsen op het eiland. Het hotel van TUI ligt ook direct aan het zandstrand, dat omringd wordt met bomen. Een schaduwrijk plekje is dus zo gevonden tijdens een zonvakantie naar Grikos Bay!

Shoppen in Griekse sferen in Skala

Liever gaan shoppen in Griekse sferen tijdens een vakantie op Patmos? Kies dan voor een hotel of appartement in Skala. Deze nieuwe hoofdstad is gelegen in het centrale gedeelte van Patmos en staat bekend als het economische en toeristische centrum. Naast de vele cafés, taverna's, restaurants en winkels vind je hier de enige haven van het eiland. Deze ligt aan de voet van de heuvel 'Kasteli', die een prachtig uitzicht biedt op de witte zeilboten en dure jachten. Een fotomomentje dus!

Het stekje van de heilige Johannes

Naast prachtige stranden en sfeervolle dorpen, beschikt Patmos ook over tal van culturele bezienswaardigheden. Zo vind je op de weg tussen Chora en Skala de grot van Johannes, dat in de tijd van de Romeinen als verbanningsoord diende. Tot op de dag van vandaag is er nog een stenen lessenaar en een afdruk van het hoofd van Johannes, een van de bannelingen, terug te zien op de plek waar hij sliep in de grot. Daarnaast is er in de oude hoofdstad Chora, dat bestaat uit meer dan 40 kapelletjes en kloosters, het klooster van de heilige Johannes te bewonderen. Met zijn relikwieën, kapellen en mozaïekvloeren is dit letterlijk het pronkstuk van het eiland.