Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Hong Kong

Vakantie Hong Kong

  1. Vakantie
  2. Hong Kong

In het majestueuze Hong Kong voel je je voor even heel nietig. Dat heeft alles te maken met de imposante skyline vol torenhoge wolkenkrabbers. Ga tijdens de vakantie Hong Kong naar de top van de Victoria Peak heuvel en bewonder de (verlichte) skyscrapers van de stad. In de stad zelf is de avondmarkt Temple Street Market een bezoek waard. Alleen al omdat je er van gefrituurde insecten kunt proeven. Durf je het aan?

Vakantie Hong Kong

Een onvergetelijke vakantie in Hong Kong

Indrukwekkend, imposant en torenhoog typeren Hong Kong het best. De Chinese stad is wereldberoemd om de majestueuze skyline. Je bent de foto´s vast wel eens tegengekomen in reisgidsen of op Instagram. Maar Hong Kong heeft ook een ander gezicht. Een gezicht vol Aziatische elementen met kleurrijke markten en boeddhistische tempels. Voor cultuurliefhebbers is het de ideale metropool voor een citytrip. En zo´n vakantie Hong Kong boek je bij TUI door voor een rondreis China te kiezen. Je sluit de reis dan af in deze onvergetelijk stad.

De skyline van Hong Kong

Al voordat de hogesnelheidstrein in Hong Kong arriveert zullen de wolkenkrabbers in het oog springen. Stuk voor stuk zijn ze honderden meters hoog en enorm futuristisch. Het beste uitzicht op de skyline van Hong Kong heb je vanaf Victoria Peak. Een tram brengt je naar de top van deze 552 meter hoge heuvel zodat je de torens van Hong Kong kunt bewonderen. En fotograferen. Ga tijdens de vakantie Hong Kong in de avonduren naar deze heuvel, want dan worden de skyscrapers verlicht en vindt de ´Symphony of Lights´ show plaats.

Boeddha´s en gefrituurde insecten

Sowieso bruist Hong Kong vooral in de avonduren. Op de geurige Temple Street Market smul je ´s avonds van gefrituurde insecten en verse wokgerechten. Deze avondmarkt heeft ook kraampjes met Chinese vazen en kleurrijke kledingstukken, dus een aandenken aan de vakantie Hong Kong vinden moet geen probleem zijn. Overdag is de Tian Tan Boeddha een bezoek waard. Het grootste bronzen Boeddhabeeld ter wereld staat bij het Po Linklooster op Lantau Island. Met de veerboot kun je dit eilandje bezoeken en de 34 meter hoge Boeddha bewonderen.