Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Alsóörs

Vakantie Alsóörs

  1. Vakantie
  2. Hongarije
  3. Balatonmeer
  4. Alsóörs

De oude plaats Alsóörs ligt aan de noordoostelijke oever van het Balatonmeer in Hongarije. Geniet van een panoramisch uitzicht over fruitbomen en wijngaarden vanaf de uitkijktoren op de Somlyó heuvel. Of bezoek historische gebouwen, zoals de Romaanse kerk uit de 14e eeuw of het zogenoemde ‘Turkse Huis’, met een tulband-gevormde schoorsteen. Is het warm en heb je afkoeling nodig? De camping van TUI ligt direct aan het water van het Balatonmeer.

Vakantie Alsóörs

Fruitbomen en wijngaarden rondom Alsóörs

Aan de noordoostelijke oever van het Balatonmeer in Hongarije liggen de oude, van rode zandsteen gemaakte huizen van Alsóörs. Dit historische Hongaarse dorpje ligt aan de voet van de Somlyó heuvel en is omgeven door fruitbomen en diverse wijngaarden. Rondom het Balatonmeer wordt namelijk al duizenden jaren wijn gemaakt. Voor een prachtig panoramisch uitzicht over de glooiende omgeving kun je de uitkijktoren op de top van de Somlyó heuvel te bezoeken. Vanaf de uitkijktoren kun je ook het blauwe water van het Balatonmeer en de camping van TUI zien liggen. Spot je jouw stacaravan? De noordelijke kant van dit meer is rustig en geschikt om te waterfietsen en windsurfen. Wie het liever iets rustiger aan doet kan kiezen voor een verkoelende duik in het aangename water van het meer.

Het 15e-eeuwse ‘Turkse Huis’

Wie tijdens de vakantie in Alsóörs graag wat bezienswaardigheden in de buurt wil bekijken kan vanaf de camping van TUI iets richting het noorden rijden. Langs een van de bochtige straten die tegen de helling van de Somlyó heuvel aanliggen staat de 14e-eeuwse Romaanse kerk. Deze in gotische en barok stijl gebouwde kerk is de trots van het plaatsje. Iets verderop richting het oosten staat het zogenoemde ‘Turkse Huis’. Dit gotische woonhuis werd in de eind van de 15e eeuw gebouwd en is beroemd geworden om de tulband-gevormde schoorsteen. Het pittoreske centrum zelf beschikt over een supermarkt, enkele winkels en wat restaurants.