VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Agrigento

Vakantie Agrigento

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Sicilië
  4. Agrigento

Cultuurliefhebbers opgelet. Vlieg naar het Italiaanse eiland Sicilië en kom tijdens een vakantie Agrigento terecht in het oude Griekeland. De stad is namelijk wereldberoemd om de Vallei van de Tempels waar historische tempels, zoals de Tempel van Hera, staan. Ook ’s avonds is het hier dankzij de verlichting magisch. Vergeet ook het centrum van Agrigento niet waar de terrasjes je graag verwelkomen met een goed glas wijn.

Vakantie Agrigento

Op naar de Griekse Vallei van de Tempels

Een stukje Griekenland in Italië. Zo kun je Agrigento het best omschrijven. De stad op het kleurrijke eiland Sicilië zal vooral cultuurliefhebbers aanspreken. En dat heeft alles te maken met de Vallei van de Tempels. In dit complex ga je terug naar de tijd van de goden en de oude Griekse beschaving. Vooral de Tempel van Hera is dankzij de gouden pilaren indrukwekkend. Ga tijdens de vakantie Agrigento ’s avonds naar deze vallei om jaloersmakende kiekjes van de verlichtte tempels te maken. Het complex wordt dan nog mysterieuzer.

Historisch Agrigento

Ook in het centrum van Agrigento is het alsof de geschiedenis tot leven komt. Struin door de smalle straatjes, langs de romantische terrassen en via de middeleeuwse huizen naar de Basilica di Santa Maria dei Greci. Hier kun je op de binnenplaats door een glazen vloer naar de fundamenten van de tempel van Jupiter Polieo kijken. Zoek daarna een terras op en smul van een heerlijk glas wijn en een verse pasta carbonara. Meer zien van Sicilië? Stap tijdens de vakantie Agrigento de huurauto in en verken de azuurblauwe baaien, de beroemde Etna en de parelwitte stranden.