Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Albinia

Vakantie Albinia

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Toscane
  4. Albinia

Tijdens een vakantie in Albinia kun je kiezen. Een dagje zonnebaden aan de Tyrreense Zee op het Gianella zandstrand? Of toch flamingo's spotten in de lagune van Orbetello? Vanaf de camping in Toscane ben je er in ieder geval zo. Maar ook een dagje cultuur snuiven behoort tot de mogelijkheden. Tijdens een stedentrip Grosseto, met een zwart-wit gestreepte kathedraal en een archeologisch museum. Of neem de trein naar Rome.

Natuurlijke vakantie Albinia

Aan de westkust van Italië, op zo'n 15 uur rijden vanuit Nederland, ligt kustplaats Albinia. Waar je vanaf de camping van TUI te voet binnen een minuut op het Gianella zandstrand bent, voor een duik in de helderblauwe Tyrreense Zee. Ideaal tijdens een familievakantie met kinderen, want het strand loopt hier heel geleidelijk af in zee. Maar je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen aan de andere kant van de camping in Toscane. Waar zich de lagune van natuurgebied Orbetello bevindt. Met een beetje geluk spot je hier tijdens een vakantie in Italië flamingo's en steltkluten. En wat ruikt dat pijnbomenbos lekker.

Culturele stedentrip Italië

Ook voor culturele uitstapjes is een vakantie in Albinia heel geschikt. Zo ligt op een half uur rijden de stad Grosseto. Die dan wel minder bekend is dan bijvoorbeeld Florence en Siena, maar zeker ook een bezoek waard is. Neem een kijkje in het Museo Archeologico e d'Arte della Maremma, met Etruskisch aardewerk en Romeinse beelden. En sla ook vooral de zwart-wit gestreepte San Lorenzo-kathedraal aan het centraal gelegen Piazza Dante niet over. Met een middeleeuwse doopvont en een groot roosvenster. Kun je geen genoeg krijgen van de culturele bezienswaardigheden van Italië? Met de trein ben je vanuit Albinia in een uur of twee in hartje Rome.

Bekijk alle vakanties Albinia (1)