VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Ascoli Piceno

Vakantie Ascoli Piceno

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Marche
  4. Ascoli Piceno

Magnifieke palazzi, een gezellige wirwar van smalle straatjes en gevulde olijven als lokale specialiteit: welkom in Ascoli Piceno! Het wordt tijd om dit goed bewaarde geheim van de Italiaanse regio Le Marche te ontdekken, want als er een stad ansichtkaart-waardig is dan is het Ascoli Piceno wel. De stad wordt gesierd door prachtige pleinen zoals Piazza del Popolo en Piazza Arringo en op elke straathoek vind je wel een cultureel hoogtepunt.

Vakantie Ascoli Piceno

Ascoli Piceno: goed bewaard geheim in Marche

Ascoli Piceno is nog een onontdekte parel van Italië, maar ongetwijfeld een van de belangrijkste en artistieke centra van Le Marche. Eeuwenlang waren er al handelscontacten met Rome. Ascoli Piceno is prima te voet te verkennen en de auto kun je het beste parkeren net onder aan de stad in de parkeergarage. Vanuit hier ben je de lift zo op Piazza del Popolo, een prachtig plein geplaveid met travertin en het enorme Palazzo dei Capitani del Popoli als blikvanger. Stap hier zeker even naar binnen om de renaissance rechtszaal te bekijken. Of las even een pauze in op de trappen, waar het heerlijk mensen kijken is. Neem hierna een kijkje bij de gotische San Francesco kerk. Bijzonder aan dit bouwwerk is dat er maar liefst 200 (!) jaar aan is gebouwd.

Een ander plein die je tijdens een vakantie in Ascoli Piceno niet kunt én wilt missen is Piazza Arringo. Op dit plein staan twee prachtige fonteinen waar de inwoners dagelijks bijeenkomen voor een praatje. Daarnaast vind je op dit plein fraaie monumenten als Palazzo dell’Arengo, de kathedraal die is gewijd aan Sant’Emidio, de doopkapel van San Giovanni en de bisschoppelijke paleizen. Alle gebouwen zijn opgetrokken uit wit travertin dat tijdens de schemering een warme gloed geeft.

Culinaire vakantie in Ascoli Piceno

Een vakantie in Ascoli Piceno is niet alleen geliefd dankzij de oude bouwwerken, maar ook vanwege de olijven. Bij een van de restaurants bestel je de lokale specialiteit 'olive all’ascolane'. Deze met vlees gevulde olijven worden gepaneerd en in een puntzakje geserveerd. Werkelijk buonissimo! Voor nog meer culinair genot ga je tijdens je vakantie in Ascoli Piceno ga je naar Piazza delle Verdure, waar meerdere ochtenden per week de boerenmarkt plaatsvindt. Van overheerlijke truffels en prosciutto tot lokale kazen zoals pecorino, fossa en casciotta d’Urbino… het water loopt je hier in de mond. Daarnaast geniet je hier optimaal van de theatrale manier van communiceren van de Italianen!