Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Bari Sardo

In het Italiaanse Bari Sardo gaan tradities en zonnen hand in hand. Het middeleeuwse stadje ligt op het eiland Sardinië en is vooral bekend om zijn handgeweven tradities. Winkeltjes waar handgemaakte linnen, tapijten en dekens te koop worden aangeboden vind je er volop. Gelukkig kun je na het shoppen het zandstrand opzoeken. Vergeet de snorkel niet, want snorkelen maakt de vakantie Bari Sardo helemaal compleet.

Vakantie Bari Sardo

Snorkelen voor de kust van Sardinië

Waterpret, tradities en natuur; ze gaan samen tijdens een vakantie Bari Sardo. Dit middeleeuwse stadje ligt op het Italiaanse eiland Sardinië en wordt omringd door heuvels vol wijngaarden en fruitboomgaarden. Om toch ook het parelwitte zandstrand voor de deur van de 4 sterrencamping van TUI niet te vergeten. Neem zeker een snorkel mee tijdens de kampeervakantie, want het water van de Middellandse Zee is hier zo helder dat je de baarzen tussen je benen door ziet zwemmen. En dan hebben we de zeesterren en octopussen tussen de rotsen nog niet eens genoemd. Dat kan niet anders worden dan een kleurrijke duik!

Een traditionele dag in Bari Sardo

Kleurrijk is ook het stadje zelf. Terwijl je tijdens de vakantie Bari Sardo door de smalle straten flaneert kun je niet om de lokale winkeltjes heen. Bari Sardo staat bekend om zijn handgeweven tradities waarbij tapijten, dekens en linnen met de hand worden vervaardigd. Zoeken naar een passend souvenir zal niet zo moeilijk zijn. De pastelkleurige huizen en de Nostra Signora di Monserrato kerk, met zijn vele marmer, maken het straatbeeld compleet. Bijkomen van het struinen door Bari Sardo doe je bij terugkomst op de luxe camping. Plons in één van de 4 zwembaden of haal een pizza en een flesje wijn af en smul van la dolce vita.