Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Bevagna

Tijdens een vakantie in Bevagna waan je je in historische sferen te midden van uitgestrekte wijngaarden, olijfbomen en zonnebloemvelden. Het ommuurde dorp is een van de pareltjes van Umbrië en rust op oude Romeinse fundamenten. Aanschouw hier het Paleis van de Consoli of de drie kerken op het Piazza Silvestri. Tip van TUI: ga eens mee op truffeljacht!

Beleef de middeleeuwen in Bevagna

Bevagna in Umbrië behoort volgens velen tot een van de ‘borghi più belli’ van Italië, oftewel een van de mooiste dorpjes van het land. En daar zijn wij het roerend mee eens. Je komt hier terecht in de verbluffende schoonheid. Aan mooie bezienswaardigheden is dan ook geen gebrek tijdens een vakantie in Bevagna. In deze ommuurde stad met torens barst het van de piazza’s, middeleeuwse gebouwen, antieke bogen, bruggen en kerken. Een stadswandeling start op het Piazza Silvestri met als herkenningspunt een mooie fontein. Je ziet hier al vrij snel de belangrijkste bouwwerken van Bevagna: het Paleis van de Consoli en de drie kerken Silvestro, de Heilige Aartsengel Michele en de kerk van de Heiligen Domenicus en Giacomo. Welke andere dingen er te doen zijn naast het bewonderen van de schoonheden op het Piazza Silvestri? In de zomer herbeleef je de middeleeuwen in Bevagna tijdens het festival Mercato delle Gaite. De inwoners laten je graag verschillende middeleeuwse tradities en ambachten zien. Je ziet onder andere hoe men ijzer smeedde, glas blies of papier en zijde maakte.

Vakantie in het groene hart van Italië

Wil je na een vakantie in Bevagna thuiskomen met schitterende foto’s van het dorp en de omgeving? Rijd dan naar de Chiesa di Santa Maria delle Grazie, vanaf hier kijk je uit op het dorpje en de omliggende vallei. Een, twee, drie... klikken maar! Nog meer moois in Umbrië ontdekken? Door de goede ligging van het appartement van TUI maak je eenvoudig leuke uitstapjes naar de grotere steden als Perugia en Assisi. Of ga naar het nabijgelegen Montefalco, waar je de bekende Montefalco wijnen kunt proeven en kopen. Dankzij de fietsverhuur bij het appartement is deze rit goed per fiets te maken, zodat er onbeperkt genoten kan worden tijdens de wijnproeverij.

Bekijk alle vakanties Bevagna (2)