Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Canalicchio

Vakantie Canalicchio

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Umbrië
  4. Canalicchio

Altijd al eens terug willen gaan naar de middeleeuwen? Tijdens een culturele vakantie in de Italiaanse regio Umbrië verblijft u in een heus middeleeuws kasteel. Het oude stadje Canalicchio dankt zijn gezicht aan het 'Castello di Poggia' met een heuse klokkentoren en een kapel. Ontdek tijdens een vakantie Canalicchio de omgeving van 'het groene hart van Italië' per fiets en proef bij een wijnboerderij op de Montalcino heuvel van heerlijke 'Brunello' wijnen.

Vakantie Canalicchio

Logeren in de Middeleeuwen

Ga terug in de tijd tijdens een culturele vakantie in de Italiaanse regio Umbrië. Zodra u het historische stadje Canalicchio binnen rijdt zal het 'Castello di Poggia' meteen uw aandacht trekken. Dit kasteel dateert uit de 10e eeuw en vooral de prachtige klokkentoren en het kleine kapelletje geven Canalicchio zijn Middeleeuwse gezicht. Struin op elk moment van de dag langs de oude bogen in dit kasteel want uw luxe hotel van TUI is gevestigd in dit gebouw. In het zwembad - dat uitkijkt over het groene platteland van Umbrië – beleeft u volop waterpret tijdens uw vakantie. Overigens is het zwembad ook een goede plek om 's avonds een wijntje te drinken. De zonsondergang boven het groene Umbrië is ‘molto romantico’.

Proef de Umbrische keuken

Een vakantie in het groene hart van Italië staat zeker ook in het teken van de Umbrische keuken. Vanaf uw 4 sterren hotel in Canalicchio kunt u een fietstocht maken langs de vele wijngaarden die het gebied rijk is. Op de Montalcino heuvel proeft u bij 'Borgo Canalicchio di Sopra Wine Relais' de heerlijkste Brunello wijnen met een romantisch uitzicht over de heuvelachtige omgeving. Eten en drinken is heel belangrijk voor de bevolking van Umbrië en het is dan ook meer dan logisch dat er in elk dorp wel een jaarlijks festival wordt georganiseerd waar de lokale keuken centraal staat. Op een half uur rijden van Canalicchio vindt er in augustus een 'Spaghetti festival' plaats in het dorpje Valfabbrica.