VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Casole d'Elsa

Vakantie Casole d'Elsa

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Toscane
  4. Casole d'Elsa

De glooiende Toscaanse landschappen en verborgen schatten komen tot leven in de Elsa vallei in Italië, waarin Casole d’Elsa gelegen is. De prachtige stadsmuren en grote collectie kunst en archeologie geven het een historisch en eeuwenoud karakter. Voor een dagtrip is Casole d’Elsa de ideale uitvalsbasis: voor een ontmoeting met de middeleeuwse tijd bent u binnen 25 minuten in Siena.

Vakantie Casole d'Elsa

Hotel Casole d'Elsa

Midden tussen de beroemde glooiende heuvels van Toscane, ligt het kleine Italiaanse plaatsje Casole d’Elsa. Vanaf hier ben je voor een culturele stedentrip zo in Florence en Siena. Maar vanuit een centraal gelegen hotel in Casole d’Elsa kun je natuurlijk ook eerst de bezienswaardigheden in het charmante dorpje zelf bewonderen. Wandel bijvoorbeeld langs de middeleeuwse stadsmuur naar het imposante kasteel La Rocca. Of struin door de typisch Italiaanse smalle straatjes met trappetjes en verborgen pleintjes tot je een van de mooie romaanse kerkjes tegenkomt. Loop vooral even naar binnen, want hier vind je prachtige middeleeuwse beelden en schilderijen. Het echte hoogtepunt van Casole d’Elsa? Het adembenemende uitzicht vanaf de groene heuvel waarop het plaatsje is gebouwd.. Vanaf het restaurant van het hotel van TUI kun je onder het genot van een goed glas wijn genieten van het uitzicht over het Toscaanse heuvellandschap met olijfboomgaarden, cipressen en wilde bloemen.

Toscaanse pracht

De Elsa vallei, gelegen op de grens van Florence en Siena, onthult verborgen schatten.
Casole d’Elsa is zo’n verborgen schat en het prototype van een Toscaans dorpje: een heuvelachtig landschap met tal van pijnbomen en cipressen.

Ook vindt u in Casole d’Elsa prachtige stadsmuren, gebouwd door de beroemde familie van Francesco di Giorgio. In het midden van het centrum, in een prachtig vierkant, staat het ‘Rectory’, waar een grote collectie kunst en archeologie tentoon wordt gesteld.

Verder zijn twee van de meest prachtige Romaanse kerken van de omgeving Siena te vinden in Casole d’Elsa. Allereerst de kerk van St. Mary, die overigens ook te vinden is in het ‘vierkant’, met prachtige eeuwenoude façaden en kunstwerken. Daarnaast is er de kerk van Johannes de Doper, die het verhaal verteld van de testamenten, waardoor u een goed beeld krijgt van de katholieke invloeden in Casole d’Elsa.

Middeleeuwse indrukken in Siena

Uw hotel van TUI ligt verscholen in het glooiende Toscaanse landschap, op slechts 25 minuten rijden van Siena. Deze middeleeuwse stad is gelegen op een heuvel en wordt gedomineerd door het Duomo.
Ideaal dus voor een culturele dagtrip tijdens uw vakantie Casole d’Elsa. Flanerend door de kleine smalle straatjes, genietend van stuk 'panforte', vruchtenbrood uit Siena, krijgt u een indruk van de stad.

In en rondom het Duomo zijn beeldhouwwerken van onder andere Michelangelo. De ingelegde vloer is prachtig, er is ontzettend veel te zien.
Daarnaast zijn er nog de prachtige pleinen, zoals Piazza del Campo, beroemd om de schelpvorm waarin het plein gebouwd is.
Kortom, als u een goede indruk wilt krijgen van de middeleeuwse tijd zit u goed in Siena.