Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Castagneto Carducci

Tussen de glooiende heuvels van het Toscaanse binnenland ligt het middeleeuwse stadje Castagneto Carducci. Bewonder het imposante Castello di Castagneto en geniet van de warme Italiaanse zon op het Marina di Castagneto Carducci strand. Ook een wandeling door het prachtige landschap met cipressen en kastanjebomen mag zeker niet ontbreken tijdens deze zonvakantie in Castagneto Carducci.

Vakantie Castagneto Carducci

Castagneto Carducci: dichtbij de Toscaanse kust

In het schilderachtige Toscaanse landschap op nog geen tien kilometer van de Toscaanse kust, ligt het middeleeuwse dorpje Castagneto Carducci. Het dorp dankt zijn naam aan de kastanjebomen die je hier veel ziet en die een bron van inspiratie vormden voor de Italiaanse dichter Carducci. Een vakantie in Castagneto Carducci is niet compleet zonder een bezoek aan Castello di Castagneto, een imposant kasteel omringd door groen. Bewonder de schitterende tuinen rondom het kasteel en geniet na afloop van een lekker kopje koffie of een glaasje Chianti op het terras. Wanneer de avond valt zoek je een gezellig restaurantje op in het centrum om te genieten van een overheerlijke Italaanse maaltijd. Denk bijvoorbeeld aan ‘pasta pomodoro’ of tagliatelle met zeevruchten.

Ervaar het Italiaanse buitenleven

Het Italiaanse buitenleven ervaren? Ook dan zit je helemaal goed tijdens een vakantie in Castagneto Carducci. Kamperen tussen de pijnbomen op een van de gezellige campings van TUI, of lekker wandelen door de glooiende heuvels rondom het dorp. Tip: neem een goedgevulde picknickmand mee en geniet van een maaltijd ‘al fresco’ in de schaduw van een kastanjeboom. Liever een dagje naar het strand? Geen probleem! Vanaf het rustig gelegen hotel van TUI is het slechts vijf kilometer naar het Marina di Castagneto Carducci strand. Terwijl de kids lekker ravotten in het heldere water van de Middellandse Zee geniet jij op een ligbedje van de warme zon op je huid. Goed om te weten: vanaf Castagneto Carducci is het ook mogelijk om een uitstapje te maken naar wereldberoemde steden zoals Pisa, Florence of Siena.