NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Cortona

Tijdens een vakantie in Cortona stap je terug in de tijd; de klassieke geuren en kleuren van het Toscaanse landschap in combinatie met de vele middeleeuwse bezienswaardigheden maken deze stad een echte must-see. Struin door de smalle straatjes en bewonder het indrukwekkende 13e eeuwse stadhuis, het 'Palazzo Comunale'. Ontdek ook de eeuwenoude cultuur van de Etrusken tijdens een bezoek aan het Museo dell’Accademia Etrusca.

De historische schatten van Cortona

Cortona bevindt zich op de grens van de Italiaanse regio’s Toscane en Umbrië. Het is een authentiek Italiaans stadje dat vooral bekend staat om de schitterende binnenstad en vele historische bezienswaardigheden. Omringd door prachtig gedecoreerde gevels waan je je in lang vervlogen tijden. Ontdek bijvoorbeeld het 13e eeuwse Palazzo Communale aan het Piazza della Repubblica, het centrale plein waar alle hoofdstraten van Cortona samenkomen. Aanvankelijk bestond het gebouw uit enkel een grote hal, maar in de 15e eeuw werd daar de indrukwekkende klokkentoren nog aan toegevoegd. Op de trap van het Palazzo is het in de zomer goed toeven; lekker mensen kijken of een heerlijk Italiaans ijsje eten in de zon. In de zomermaanden is er op het plein ook nog eens van alles te zien, van openluchttheater tot muziekoptredens. En op een van de vele terrasjes zit je altijd eerste rang.

De rijke geschiedenis van de Etrusken

Ook een bezoek aan het Museo dell’Accademia Etrusca di Cortona mag zeker niet ontbreken tijdens een vakantie in Cortona. Dit 'MAEC' ligt midden in het stadje aan het Piazza Luca Signorelli. De Etrusken hadden een zeer rijke en eigen cultuur, en dit zie je goed terug tijdens een bezoek aan dit museum. Hun cultuur was er zelfs al voordat de Romeinen hier kwamen. Cortona bezit een van de grootste collecties buiten Rome. De indrukwekkende collectie van het museum omvat veel bronzen gebruiksvoorwerpen, waaronder een enorme bronzen kroonluchter.

Bekijk alle vakanties Cortona (1)