Cortona

Vakantie Cortona

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Toscane
  4. Cortona

Tijdens een vakantie in Cortona stap je terug in de tijd; de klassieke geuren en kleuren van het Toscaanse landschap in combinatie met de vele middeleeuwse bezienswaardigheden maken deze stad een echte must-see. Struin door de smalle straatjes en bewonder het indrukwekkende 13e eeuwse stadhuis, het 'Palazzo Comunale'. Ontdek ook de eeuwenoude cultuur van de Etrusken tijdens een bezoek aan het Museo dell’Accademia Etrusca.

Vakantie Cortona

Appartement Cortona

Midden tussen de glooiende groene heuvels van beroemde Toscane ligt het van oorsprong Etruskische stadje Cortona. Hier kun je tijdens een autovakantie in Italië met je eigen auto, of autohuur van TUI natuurlijk, op eigen tempo de historische bezienswaardigheden in de omgeving ontdekken. Maak bijvoorbeeld een tocht langs de indrukwekkende stadsmuur, het middeleeuwse stadhuis en het nabijgelegen helderblauwe Lago Trasimeno. Vervolgens kun je langs uitgestrekte wijngaarden en zonnebloemvelden naar Montepulciano rijden, waar je de in deze streek geproduceerde bekende Vino Nobile di Montepulciano kunt proeven. Wel zo handig: wanneer je bij TUI een appartement in Cortona boekt, zit je niet vast aan bepaalde dinertijden. Je maakt in de keuken van het luxe appartement namelijk op elk willekeurig moment in een handomdraai zelf een verse pasta klaar.

De historische schatten van Cortona

Cortona bevindt zich op de grens van de Italiaanse regio’s Toscane en Umbrië. Het is een authentiek Italiaans stadje dat vooral bekend staat om de schitterende binnenstad en vele historische bezienswaardigheden. Omringd door prachtig gedecoreerde gevels waan je je in lang vervlogen tijden. Ontdek bijvoorbeeld het 13e eeuwse Palazzo Communale aan het Piazza della Repubblica, het centrale plein waar alle hoofdstraten van Cortona samenkomen. Aanvankelijk bestond het gebouw uit enkel een grote hal, maar in de 15e eeuw werd daar de indrukwekkende klokkentoren nog aan toegevoegd. Op de trap van het Palazzo is het in de zomer goed toeven; lekker mensen kijken of een heerlijk Italiaans ijsje eten in de zon. In de zomermaanden is er op het plein ook nog eens van alles te zien, van openluchttheater tot muziekoptredens. En op een van de vele terrasjes zit je altijd eerste rang.

De rijke geschiedenis van de Etrusken

Ook een bezoek aan het Museo dell’Accademia Etrusca di Cortona mag zeker niet ontbreken tijdens een vakantie in Cortona. Dit 'MAEC' ligt midden in het stadje aan het Piazza Luca Signorelli. De Etrusken hadden een zeer rijke en eigen cultuur, en dit zie je goed terug tijdens een bezoek aan dit museum. Hun cultuur was er zelfs al voordat de Romeinen hier kwamen. Cortona bezit een van de grootste collecties buiten Rome. De indrukwekkende collectie van het museum omvat veel bronzen gebruiksvoorwerpen, waaronder een enorme bronzen kroonluchter.