NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Idro

Tijdens een vakantie in Idro dobber je binnen de kortste keren over het 2 kilometer brede Lago d’Idro, tussen de Italiaanse Alpen in Lombardije. Met TUI verblijf je op een camping in het Valle Sabbia. Neem surflessen, pak de kano op het meer of verken het ruige berglandschap. In Idro schuif je in het dorp Crone aan voor een traditionele polenta. Maar een dagtrip naar de grote stad Bréscia brengt je bij het indrukwekkende Castello di Brescia waar je éen van de grootste collecties aan Europees wapentuig bewondert.

Vakantie Idro

Vakantie aan het Lago d’Idro

Terwijl je ligt te dobberen in het buitenzwembad, zie je de bergen al oprijzen vanachter de camping: met een vakantie in Idro, een gemeente aan het Lombardische Lago d’Idro in Noord-Italië wordt die dagdroom ineens werkelijkheid. Met TUI overnacht je direct aan dit 2 kilometer brede meer in de Italiaanse Alpen en ben je van alle gemakken voorzien. Neem je vandaag surflessen bij de Nederlandstalige instructeurs van de camping zodat je ze aan het strand bij het Lago d’Idro gelijk kan toepassen, pak je liever de kano of neem je een frisse duik in het kraakheldere water? Wandelaars trekken er in de omgeving van het Valle Sabbia op uit. Bijvoorbeeld tijdens de begeleide wandeltochten, maar op eigen houtje de bergachtige omgeving van het meer per fiets verkennen is ook een goed idee.

De roerige geschiedenis van Idro

Fiets of wandel op vakantie in Idro langs de pastelkleurige huizen naar het rustige dorpscentrum van het dorp Crone, waar je aan de Strada Provinciale bij de intieme trattoria’s en ristorantes neerstrijkt voor een gebakken polenta. Zo heb je naast Crone nog een tal andere dorpen, maar ben je in voor iets meer sensatie, dan ligt de grote stad Bréscia ten zuiden noorden van Idro op je te wachten. Met eigen vervoer rijd je vanaf de camping van TUI in 1 uur het centrum van Bréscia in waar de koepel van het 17e-eeuwse Duomo Nuovo het stadsbeeld domineert. Bréscia is in het bezit van een aantal schitterende pleinen, waaronder Piazza della Loggia waar tal van renaissance gebouwen de show stelen. Nog indrukwekkender is het Castello di Brescia op de Cidneo heuvel, een middeleeuws kasteel waar tegenwoordig een wapenmuseum is ondergebracht. Hier vind je éen van de grootste collecties aan Europees wapentuig.