NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Lastra a Signa

Het Toscaanse platteland is je bestemming wanneer je een vakantie naar Lastra a Signa boekt. Dit dorp ligt aan de rivier de Arno, op een half uurtje rijden van Florence. Je slaapt in een gerenoveerde villa tussen de cipressen en wijngaarden. Van hieruit sta je met het openbaar vervoer zó in hartje Florence. En dat is maar goed ook, want op al zijn renaissance schatten zoals de Duomo en het Uffizi raak je beslist niet uitgekeken.

Vakantie Lastra a Signa

Uitrusten in Lastra a Signa

Tijdens een vakantie in Lastra a Signa combineer je uitrusten met uitstapjes in het Toscaanse landschap. Dit dorp ligt op 30 minuten van Florence in het hart van Toscane, aan de oevers van de Arno. Net buiten Lastra a Signa vind je het 4 sterren hotel van TUI. Wijngaarden, olijfbomen en cipressen omringen de gerenoveerde villa in art nouveau stijl, waar je gastvrij wordt ontvangen door de eigenaars. Hier blijf je de ene dag loungen bij het zwembad en stap je de volgende in de auto. In de omgeving ontdek je wijnboerderijen met goedgevulde kelders vol Antinori-wijn en kom je dwars door de meest pittoreske dorpen.

Kunst kijken in Florence

Lastra a Signa ligt zó dichtbij Florence, dat het haast zonde is als je de stad tijdens je vakantie niet bezoekt. Met de auto ben je er binnen een half uur, maar je kunt ook met de trein vanuit Signa. Groot voordeel daarvan is dat je direct in hartje Florence aankomt. Daar slenter je via straten vol palazzo's naar het Piazza del Duomo. De enorme koepel van de Florentijnse Dom is de blikvanger van de stad. Wist je dat een bezoek gratis is? Eenmaal binnen vergaap je je aan de beschilderde koepel en enkele muurschilderingen. Overigens zijn dat niet de enige schilderijen in Florence, want ook in het Uffizi-museum kijk je je ogen uit bij renaissance-kunst.