Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Lido di Spina

Ontdek een prachtig stukje Italië tijdens een vakantie Lido di Spina. Deze badplaats aan de Adriatische Rivièra ligt middenin het natuurgebied Sacca di Bellocchio en wordt omgeven door geurende pijnbomen. Vertoef onder de Italiaanse zon op het strand Malua Beach. Vlakbij het strand ligt het Casa Museo Remo Brindisi dat kunstliefhebbers niet mogen overslaan! En Ravenna, de stad van de mozaïeken, ligt om de hoek tijdens een vakantie Lido di Spina.

De brede stranden van Lido di Spina

Lido di Spina is de meest zuidelijke badplaats van de gemeente Lidi di Comacchio, waar nog zes andere badplaatsen onder vallen. Deze Italiaanse badplaats aan de Adriatische Rivièra ligt ten zuiden van Venetië en ten noorden van Ravenna in Emilia-Romagna. Gelegen in het hart van een oud pijnbomenbos en omgeven door lagunes is Lido di Spina rijk aan flora en fauna. Deze rustige plek is ideaal voor gezinnen. Maak tijdens een vakantie Lido di Spina mooie wandelingen in het uitgestrekte dennenbos, dat je direct naar het strand brengt. En stranden zijn er genoeg in dit plaatsje: de langgerekte zandstranden zoals Malua Beach en Jamaica Beach liggen op steenworp afstand van de camping van TUI. Je hoeft slechts 600 meter te lopen of laat je in de zomerperiode lekker brengen door de shuttlebus van de camping. Jamaica Beach is uitgerust met ligbedden en parasols zodat je heerlijk kunt vertoeven onder de Italiaanse zon. Aan de rand van het brede Jamaica Beach liggen meerdere restaurants waar je overheerlijke piadina kunt bestellen. Dit is een plat Italiaans brood met vleeswaren, kaas en salade. Een heerlijke specialiteit uit de regio Emilia-Romagna.

Van Lido di Spina naar kleurrijk Ravenna

Tijdens deze kampeervakantie aan de Adriatische Kust verblijf je middenin in het natuurreservaat Sacca di Bellocchio met hierbij het Lago di Spina. In en rondom dit meer leven bijzondere vogelsoorten zoals de steltkluut. Neem je verrekijker mee tijdens een vakantie Lido di Spina en probeer ze eens te spotten! Niet ver van het strand ligt de witte villa Casa Museo Remo Brindisi van de gelijknamige kunstenaar. Als je een kunstliefhebber bent, is het een aanrader om dit museum te bezoeken. En wil je nog meer uitstapjes maken tijdens deze vakantie? De stad van de mozaiken, Ravenna, ligt op ongeveer een drie kwartier rijden. In deze kunststad zie je overal om je heen kleurrijke mozaïeken op en in de gebouwen. TIP: bekijk zeker het plafond in de San Vitale kerk. Op het plein Piazza del Popolo met aan weerskanten gekleurde huizen kun je proeven van een lekkere gelato voordat je weer terugkeert naar de camping in Lido di Spina!

Bekijk alle vakanties Lido di Spina (1)