Moncalvo d'Asti

Vakantie Moncalvo d'Asti

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Piemonte
  4. Moncalvo d'Asti

Een vakantie in Moncalvo d'Asti is geknipt voor bourgondiërs. Dit historische dorp ligt in de regio Piemonte in Noord-Italië. Heuvels vol wijngaarden, olijfbomen en hazelaars strekken zich tot de horizon uit. In deze Italiaanse idylle kom je zeker tot rust. Voor een uitstapje huur je bijvoorbeeld een fiets. Je koerst er zo mee naar het centrum van Moncalvo d'Asti om te smullen van de paleizen, kerken en een traditioneel Piemontees diner.

Vakantie Moncalvo d'Asti

Bourgondisch in Moncalvo d'Asti

Tijdens een vakantie in Moncalvo d'Asti kom je tot rust in het gastronomische Piemonte. Deze regio ligt in het noorden van Italië en is het thuis van truffels, excellente wijn en risotto. Wie van lekker eten houdt, voelt zich in Moncalvo d'Asti dus zeker thuis. Dit dorp vind je op een uur ten oosten van Turijn, midden tussen de bossen en wijnvelden. Het hotel van TUI ligt 5 minuten rijden buiten het dorp. Dwars door de wijngaarden rijd je naar de agriturismo. Het zal je niet verbazen dat de eigenaren ook zelf wijn maken. Tip: ga ook eens op truffelexcursie in de bossen om te zien hoe deze delicatesse uiteindelijk op je bord terecht komt.

Fietsen naar Moncalvo d'Asti

Een dagje eropuit is in de heuvelachtige Piemonte echt een verwennerij. Huur tijdens je vakantie in Moncalvo d'Asti bijvoorbeeld een fiets bij het hotel en koers naar het dorpshart. Dwaal door kronkelige stegen en straten, vergaap je aan paleizen, kerken en het uitzicht over de heuvels. En loop in de Via 20 Settembre zeker een winkel in om wat lokale producten te kopen. Hazelnoten, olijfolie en grissini zijn bijvoorbeeld een smaakvol souvenir voor thuis. Overigens kun je in Moncalvo d'Asti prima terecht voor een Piemontees diner. Reken dan op een uitgebreide parade aan antipasti, gevulde pasta of een risotto met truffel. Buon appetito!