Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Peveragno

Voor een actieve vakantie in het noorden van Italië ben je in Peveragno aan het goede adres. Dit middeleeuwse dorpje ligt aan de voet van de besneeuwde Bisalta berg en wordt omringd door velden vol aardbeien en kastanjebomen. Fietsen, wandelen, raften en abseilen zijn maar een paar activiteiten die je tijdens een vakantie Peveragno kunt ondernemen. Wandel ook eens naar het centrum met de smalle straatjes en stenen huizen.

Vakantie Peveragno

Een actieve vakantie in Noord-Italië

Verscholen tussen geurige aardbeienvelden en kastanjebomen ligt in het noorden van Italië het dorpje Peveragno. Vanwege de ongerepte natuur en de 2.231 meter hoge Bisalta berg is Peveragno een ideale uitvalbasis voor een actieve vakantie. De camping van TUI ligt aan de voet van deze berg waarvan de top het hele jaar door bedekt is met een laag sneeuw. Trek tijdens een vakantie Peveragno de wandelschoenen maar aan, of stap de fiets op, om de Bisalta te beklimmen. Eenmaal boven is het uitzicht op het grillige decor van Piëmonte indrukwekkend. Overigens kun je de regio ook bewonderen tijdens het raften, paragliden of abseilen van steile kliffen.

Op ontdekking in middeleeuws Peveragno

Cultuurliefhebbers komen tijdens een vakantie Peveragno ogen tekort in het historische centrum van het dorp. Middeleeuwse straatjes worden afgewisseld met geplaveide pleinen. En de stenen huizen worden versierd met kleurrijke geraniums. Neem zeker eens een kijkje bij de middeleeuwse Chiesa Santa Maria del Paschero met zijn hoge zuilen en kleurrijke beschilderingen op de gevel. De kerk staat op het Piazza Santa Maria waar je bij een van de restaurants kunt smullen van de Italiaanse keuken. Wil je meer bezienswaardigheden bekijken? Zet dan koers naar de stad Turijn op iets meer dan een uur rijden van de camping in Peveragno.