Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
San Feliciano

Vakantie San Feliciano

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Umbrië
  4. San Feliciano

Italië kent drie soorten steden: zonnige kustplaatsen, culturele hotspots en plekken middenin de Italiaanse natuur. Tijdens een vakantie naar San Feliciano kunt u ze alle drie afvinken. Deze stad ligt temidden van de groene heuvels met wijn- en olijfboomgaarden van Umbrië, maar een strandvakantie kan hier ook aan het Trasimeense meer. En voor dat snufje cultuur kunt u de dorpen rondom het meer bezoeken.

Vakantie San Feliciano

Wijnstreek bij uitstek

Het Italiaanse plaatsje San Feliciano ligt in het hart van Umbrië: een wijstreek bij uitstek. Deze streek heeft kenmerkende groene heuvels met een overvloed aan wijn- en olijfboomgaarden. De plaatselijke bevolking staat klaar om u te vertellen welke wijn het lekkerste is. Vooral de Nobile di Montepulciano is erg bekend. Sommige wijngaarden zijn slechts één keer per jaar open voor bezoekers, dus het is handig om dit voor uw vakantie naar San Feliciano even uit te zoeken.

Waar kunt u die frisse wijn het beste bij proeven? Een visje doet het altijd goed en laat San Feliciano nou toevallig een vissersdorpje zijn. Voor het echte Italiaanse gevoel kunt u bijvoorbeeld naar ‘Osteria Rosso di Serra’ afreizen. Als u een plekje bij het raam heeft weten te bemachtigen, staat u een mooi uitzicht te wachten op het Trasimeense Meer en de groene omgeving. Dit uitzicht kunt u voortzetten in uw hotel aan dezelfde lichtblauwe vlakte.

Fietsen om en varen over het meer

Wilt u sporten tijdens uw vakantie San Feliciano? Huur dan een fiets in uw hotel van TUI. U kunt bijvoorbeeld rond het Trasimeense Meer fietsen; een fietstocht van zo’n 50 kilometer. Hier en daar stijg je een beetje en dat zorgt voor mooie uitzichten over het meer en de groene bergen, zonder al te veel inspanning.

Bent u iets minder sportief aangelegd, neem dan een van de veerboten naar andere dorpen aan het meer. Wanneer u eind juli vakantie viert in San Feliciano, dan is een bezoek aan Passignano een aanrader. In dit dorpje aan de overkant van het meer wordt dan de jaarlijks terugkerende bootrace gehouden. De race gaat zowel over water als over de straten van Passignano (mét boot) en er wordt de hele week feest gevierd.