VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Schignano

Vakantie Schignano

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Comomeer
  4. Lombardije
  5. Schignano

Ontdek de echte betekenis van 'la dolce vita' tijdens een vakantie in Schignano. Dit dorp ligt verscholen in de Italiaanse Alpen boven het Comomeer, een van de bezienswaardigheden waar je hier niet omheen kunt. Lekker zwemmen in dit warme meer, of maak een lange wandeling door de bergen van San Zeno en sluit de dag af met een goed gevulde pasta met huisgemaakte saus. Klinkt heerlijk, niet? Ook een stedentrip naar Como behoort tot de mogelijkheden.

Vakantie Schignano

Landelijke vakantie in Schignano

Verscholen in de bergen boven het Comomeer, in de regio Lombardije tref je het idyllische Italiaanse dorpje Schignano. Houd je van een landelijke vakantie, dan zit je goed op een agriturismo in Italië. Niets heerlijker dan logeren op een oude boerderij, omringd door uitgestrekte wijngaarden. Maak bijvoorbeeld een lange wandeling door de bergen van Sasso Gordano of San Zeno tijdens de vakantie in Schignano.
Eenmaal weer terug bij de agriturismo geniet je in het restaurant van overheerlijke gerechten die bereidt worden met zelf verbouwde ingrediënten. Een pasta met een huisgemaakte saus, een pizza uit de houtoven of huisgemaakte kaas zoals tallegio, klinkt heerlijk niet? Hier ontdek je de echte betekenis van 'la dolce vita'.

Dagtrip naar Como

Voor wie graag de landelijke rust af wil wisselen met een stedentrip tijdens een vakantie in Schignano, kan een uitstapje maken naar Como. Deze stad is de grootste stad aan het Comomeer en is niet alleen een populaire bestemming onder Hollywood sterren, maar het meer en de bijgelegen stad trekken ook veel toeristen.
De belangrijkste middeleeuwse bezienswaardigheden vind je in het hart van het oude stadcentrum, op Piazza del Duomo. Hier staat onder andere het voormalige stadhuis Broletto en rechts hiervan staat de prachtige kathedraal van Como te pronken. Deze gotisch-renaissancistische kathedraal behoort tot de belangrijkste kerkelijke gebouwen van Noord-Italië.