Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Tortoreto Lido

Vakantie Tortoreto Lido

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Abruzzen
  4. Tortoreto Lido

Maak kennis met 'la dolce vita' tijdens een vakantie in Tortoreto Lido! Geniet van het lange zandstrand Tortoreto Beach, dat direct voor het vakantiepark van TUI ligt, en begin u dag met een verfrissende duik in de Adriatische Zee. Vanuit hier loopt u zo richting de 'palmenboulevard' waar u kunt toekijken hoe de lokale vissers hun dagelijkse vangst verzamelen. Ook een culturele dagtrip naar het middeleeuwse stadje Tortoreto Alto is een mogelijkheid.

 

 

Vakantie Tortoreto Lido

Strandvakantie aan de Adriatische kust

Een vakantie in Tortoreto Lido is vakantie vieren op z’n Italiaans. De kustplaats Tortoreto Lido ligt in de regio Abruzzen, aan de Adriatische kust. Het vakantiepark van TUI ligt direct aan het lange zandstrand Tortoreto Beach waar ligbedden en parasols voor u klaar staan. Het strand loopt geleidelijk af in de heldere turquoise Adriatische Zee waardoor het een ideale plek is voor een familievakantie met kinderen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een potje beachvolleybal te spelen, of stapt u liever op een waterfiets?

Achter het strand van Tortoreto Lido loopt een gezellige boulevard met palmen en pijnbomen waar u kunt toekijken hoe de lokale vissers hun dagelijkse vangst verzamelen. Heeft u trek gekregen? Neem dan plaats op een van de terrassen en geniet van de ‘vis van de dag’ en een glas Trebbiano d'Abruzzo en proost op uw vakantie in Tortoreto Lido!

Het middeleeuwse dorp Tortoreto Alto

De echte Italiaanse sfeer proeft u in het middeleeuwse stadje Tortoreto Alto, gelegen op een heuvel achter het badplaatsje Tortoreto Lido. Vanaf de kust is het een prachtige en eenvoudige wandeling omhoog langs olijfgaarden, pijnbomen en diverse kleurrijke bloemen. Bent u met kleine kids tijdens een familievakantie of moeilijk te been? Dan kunt u ook een treintje pakken die u afzet in het hart van Tortoreto Alto. Op zo’n 227 meter hoogte heeft u een prachtig uitzicht over de kust en kijkt u ver uit over de Adriatische Zee.

Tijdens een wandeling door het oude centrum met haar smalle, kronkelende straatjes komt u diverse historische bezienswaardigheden tegen, waaronder de kerk Santa Maria della Misericordia met eeuwenoude fresco’s. De talloze restaurants nodigen u uit om kennis te maken met de Italiaanse keuken. Breng zeker een bezoek bij Ristorante Anchis en proef de traditionele pizza uit Tortoreto; Pizza Tortoretana!