VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Trevi

Vakantie Trevi

  1. Vakantie
  2. Italië
  3. Umbrië
  4. Trevi

Tijdens een vakantie in Trevi kunt u niet alleen uw gerechten op smaak brengen met de beste olijfolie van Italië, maar ook eeuwenoude fresco's bewonderen op het plafond van uw hotel en in het Franciscanenklooster San Martino. Voor andere vakantiekiekjes heeft u een toplocatie bovenop de heuvel waar Trevi ligt: u kijkt zo uit over de steile, groene hellingen van Umbrië. Laat u tussendoor ook keizerlijk verwennen in de Fonti del Clitunno.

Vakantie Trevi

De koningin van de olijven

Zodra u wakker wordt in Trevi kan een culturele vakantie beginnen. Uw 4 sterren hotel van TUI is namelijk gevestigd in het hart van deze middeleeuwse stad in een oud ‘palazzo’. Wanneer u de ogen opent, kijken de eeuwenoude fresco’s op het plafond op u neer.

Zodra u het hotel verlaat, kunt u de ogen nog meer de kost geven. Trevi is gezeteld op een heuvel en u kijkt zo over het groene Umbrische landschap met haar steile hellingen gevuld met olijfbomen. De olie die hiervan wordt gemaakt behoort tot de beste van Italië en de bijnaam van Trevi is 'la regina degli ulivia'; de koningin van de olijven.

Ook de steile middeleeuwse straatjes, die leiden naar culturele bezienswaardigheden, zullen niet snel vervelen. Nog meer fresco’s vindt u in het Franciscanenklooster San Martino. Overigens is hier ook een altaarstuk van Spagna te vinden; een van de meest geniale Umbrische schilders uit de 16e eeuw.

Badderen in de bronnen van Clitunno

Ook de nabije omgeving is een bezoek waard tijdens een vakantie in Trevi. Bezoek bijvoorbeeld de bronnen van Clitunno. Het helderblauwe water van deze bronnen vormen een meertje net buiten Trevi waar je heerlijk kunt zwemmen langs treurwilgen en populieren. De rust die hier heerst inspireerde vele schrijvers en dichters zoals de Romeinen Sextus Propertius en Plinius de Jongere. Overigens baddert u hier in goed gezelschap want de Fonti del Clitunno zijn gewijd aan de riviergod Clitunnus en ook de Romeinse keizer Caligula kwam hier ontspannen. U kunt natuurlijk ook een verfrissende duik maken in het zwembad bij uw hotel van TUI.