COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Praia

Vakantie Praia

  1. Vakantie
  2. Kaapverdië
  3. Praia

Tijdens een vakantie in Praia raak je vanzelf in Afrikaanse sferen. Deze stad ligt op het Kaapverdische eiland Santiago in de Atlantische Oceaan. Het koloniale centrum met zijn paleizen, kerken en levendige markten geeft Praia een uniek karakter. Terwijl je op de Sucupira-markt geniet van vers gevangen tonijn, zie je verderop kramen vol kleurrijke kleding en zoet geurend fruit. Bijkomen doe je daarna op het zandstrand van Praia Prainha.

Vakantie Praia
  • Vliegen met TUI fly

Zonnige relaxvakantie in Praia

Ga je op vakantie naar Praia? Dan zijn de zonovergoten Kaapverdische eilanden je eindbestemming. Deze stad ligt op het eiland Santiago in Kaapverdië en is de hoofdstad van het land. Met ongeveer 150.000 inwoners is het geen metropool, maar wel een perfecte plek om in Afrikaanse sferen te raken en in relaxte stijl vakantie te vieren. Praia ligt aan de zuidkant van het bergachtige eiland Santiago en biedt de zonaanbidder verschillende zandstranden. Overnacht je bijvoorbeeld in een 4 sterren hotel van TUI, dan wandel je in 5 minuten naar het knusse zandstrand Praia Prainha. Spreid hier je handdoek uit, pak dat spannende e-book erbij en begin maar met genieten...

Koloniaal en kleurrijk Praia

Het centrum van Praia vind je op ongeveer 5 minuten rijden van de stranden. Je slentert er tussen koloniale gebouwen in alle kleuren en bewondert het presidentiële paleis en de kathedraal van Praia voordat je neerstrijkt bij een bar voor een glas 'grogue' - de nationale drank van Santiago. Wil je tijdens je vakantie in Praia de lokale keuken proeven? Koers dan naar de kleurrijke markt van Sucupira, waar je bijvoorbeeld 'cachupa' en vers gevangen tonijn kunt eten. Ook wanneer je geen trek hebt, is een bezoek aan deze Afrikaanse markt een aanrader. De kraampjes staan bomvol met van alles - van kleding tot groente en van fruit tot enorme vissen. Hier kijk je dus zeker je ogen uit.