Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Klenovica

Het vissersdorp Klenovica is de ideale vakantiebestemming om geheel tot rust te komen. Door de mooie ligging aan de Kvarner baai zijn de stranden breed en het blauwe water rustig. Na een dag strand kun je in de talloze restaurants proeven van de traditionele visschotel ‘Paticada’ terwijl de zon achter de horizon verdwijnt. Of bezoek het eiland Krk oftewel het 'gouden eiland' van Kroatië.

Vakantie Klenovica

Ontspannen aan de Kvarner baai

Voor een rustige zonvakantie ga je naar Klenovica, een klein vissersdorp in het noordoosten van Kroatië. Klenovica ligt direct aan de Adriatische Zee met hierachter groene heuvels. Zoals je kunt begrijpen, echt een plaatje om te zien. Vanaf de camping van TUI loop je met je handdoek en parasol gemakkelijk het kiezelstrand op. Over de gehele lengte van het dorp strekt het strand zich uit, waardoor er altijd genoeg plaats is. Neem een verfrissende duik in het helder blauwe water of kijk hoe vissersboten de haven binnen varen. Aan het strand zitten tevens gezellige restaurants waar je goed terecht kunt voor een overheerlijke Paticada. Deze visschotel wordt bereid met tomaat, knoflook en uiteraard vers gevangen vis. Schenk een rood wijntje in en zie de zon achter de horizon verdwijnen. Živjeli, oftewel proost op je vakantie in Klenovica!

Het grootste eiland van Kroatië

Vlak naast Klenovica ligt een 1.5 kilometer lange brug die je naar het eiland Krk brengt. Krk is het grootste eiland van Kroatië en beschikt over bijzondere natuur. In het zuidoosten is het landschap erg ruig en kaal door de sterke wind die er waait, maar in het noordwesten kenmerkt de omgeving zich door groene bossen, akkers en fleurige bloemen. Voor wat cultuur bezoek je het gelijknamige stadje Krk. Nog steeds woont men hier binnen de stadsmuren die in de 2e eeuw voor Christus werden gebouwd. Wandel door de smalle straten met gezellige boetiekjes, terwijl je het vaste land van Kroatië op de achtergrond ziet.