Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Rakovica

Dompel je onder in een sprookjesachtige omgeving vol indrukwekkende meren en grotten tijdens een vakantie Rakovica. Het Kroatische dorpje ligt vlakbij het Nationaal Park Plitvice waar je kunt dwalen over houten paden door een idyllische groene omgeving langs zo'n 16 fonkelende meren en imposante watervallen. Of ontdek de wonderlijke wereld van stalactieten, stalagmieten en vleermuizen tijdens een bezoek aan de Barac grotten.

Vakantie Rakovica

Overweldigend Rakovica

Klaar om de ondergrondse wereld en het watergeweld te ontdekken? Omgeven door natuurwonderen ligt het sfeervolle dorpje Rakovica in de Kroatische provincie Karlovac. Het is een overweldigende streek met meer dan alleen groene natuur. Maak kennis met de verborgen grottenwereld en misschien wel het belangrijkste van deze bestemming: de Plitvice meren. Met een afstand van 8 km is de ligging van het vakantiepark van TUI ideaal om de meren te bezoeken. Midden in de ongerepte natuur slaap je in een luxe stacaravan of een magisch boomhuis.

Plitvice meren en Barac grotten

Met een totale oppervlakte van 266 km2 is er genoeg te doen rondom het natuurfenomeen van de Plitvice meren. Tussen dichte bossen en imposante rotswanden loop je op via houten vlonders tussen de smaragdgroene meren. Tussendoor kom je waterval naar waterval tegen, van wel meer dan 70 meter hoog. Zorg dat je camera opgeladen is want al dat watergeweld wíl je vastleggen. De ondergrondse wereld ontdek je tijdens een vakantie Rakovica ook tijdens een bezoek aan de Barac grotten. Haal de kennis over de stalactieten en stalagmieten snel weer op, want de bekende grotten liggen ook op maar 8 km afstand van Rakovica. Een gids vertelt je over de geheimen terwijl je rondloopt in de bijzondere grotten.