Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Savudrija

Vakantie Savudrija

  1. Vakantie
  2. Kroatië
  3. Istrië
  4. Savudrija

Uw strandvakantie Savudrija viert u aan de kustlijn van Istrië aan de Adriatische Zee in een schilderachtig gebied met vele dennenbossen. Het liefdevolle symbool van dit oude Kroatische vissersplaatsje is de 36 meter hoge vuurtoren uit 1818 vanaf waar u een geweldig uitzicht heeft over de bosrijke omgeving. Ook kunt u gaan relaxen op een van de smalle rotsstranden van Savudrija die langzaam aflopen in zee.

Vakantie Savudrija

Appartement Savudrija

Tijdens een vakantie in een appartement in Savudrija kom je zeker tot rust. Dit kleine vissersdorp ligt in Istrië, in het noorden van Kroatië. Rondom Savudrija strekken grote dennenbossen en stranden zich uit. Vanuit het appartement van TUI zit je zó op het kiezelstrand van Veli Jože. Hier ga je zonnebaden, zwemmen in de Adriatische Zee en genieten van quality time met het gezin. Zo'n lange dag aan het water maakt wel hongerig. Gelukkig heeft de Istrische keuken genoeg lekkers op het menu staan. Zo serveren de konoba's in Savudrija traditionele gerechten, zoals 'pljukanci', het Kroatische antwoord op Italiaanse pasta. Liever zelf koken in het appartement? Dat heeft ook zijn voordelen. Je weet dan bijvoorbeeld precies hoeveel je deze vakantie uitgeeft aan het avondeten.

Het symbool van Savudrija

Het oude pittoreske vissersplaatsje Savudrija is gelegen in het westen van de Kroatische provincie Istrië. Zodra je in het plaatsje bent aangekomen kun je in de verte het symbool van Savudrija al zien liggen, de 36 meter hoge vuurtoren. De vuurtoren heeft een bijzondere schoonheid, is de oudste aan de Adriatische kust en meteen de hoogste vuurtoren van heel Istrië. Deze werd in 1818 door graaf Mettemisch gebouwd en staat, volgens de volksmond, symbool voor zijn verloren liefde. Maak tijdens uw vakantie Savudrija zeker een mooie wandeling naar de vuurtoren. Onderweg kunt u genieten van schaduwrijke dennenbossen, cipressen en exotische palmbomen. Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over het fonkelende blauwe water van de Adriatische Zee en de groene bosrijke omgeving van Savudrija. Rondom de vuurtoren zijn ook diverse voorzieningen zoals restaurants, sportfaciliteiten en mooie kiezelstranden te vinden.

Voel je één met de natuur in de Kroatische zon

Aan het eind van de dag is het nog heerlijk onder de Kroatische zon op een van de openbare stranden. De smalle rotsstranden van Savudrija lopen langzaam af in de heldere Adriatische Zee. Ook is er in Savudrija een naturistenstrand te vinden voor de liefhebbers, een van de mooiste kiezelstranden van Istrië. Hier voel je je in de baai van Savudrija één met de natuur. Bij het kleinschalige resort van TUI dat direct aan het strand is gelegen, kunnen de kids nog even een bommetje maken in het verfrissende buitenzwembad voordat ze zich gaan opfrissen voor een uitgebreid diner.