Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Seget Donji

In het traditionele vissersdorpje Seget Donji gaat zonnen aan de Adriatische Zee hand in hand met het bekijken van historische gebouwen. Seget Donji ligt in de Kroatische regio Midden-Dalmatië, pal naast het schilderachtige stadje Trogir. Tijdens een vakantie Seget Donji word je wakker met uitzicht op het fonkelblauwe zeewater, dobberende zeilboten en heuvels vol pijnbomen. Ook voor een hapje en drankje zit je hier goed.

Vakantie Seget Donji

Zonnen in het traditionele Seget Donji

Wakker worden met uitzicht op het fonkelblauwe water van de Adriatische Zee doe je tijdens een vakantie Seget Donji. Deze Kroatische badplaats ligt in de regio Midden-Dalmatië verscholen tussen glooiende heuvels vol pijnbomen. Stap het terras van je appartement op en zie vissersbootjes gebroederlijk dobberen naast moderne zeiljachten. Seget Donji is van oudsher een vissersstadje waar in de traditionele restaurants de vangst van de dag op de menukaart staat. Overdag kun je heerlijk luieren op het kiezelstrand dat voor het appartement van TUI ligt. Verfrissing is in de vorm van het helderblauwe water van de Adriatische Zee altijd dichtbij.

Bekijk historisch Trogir van boven

Cultuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie Seget Donji een kijkje nemen bij de in 1516 gebouwde St. Antun Padovanski kerk. De spitse klokkentoren met roodkleurig dak steekt schilderachtig af tegen de geplaveide straatjes en pastelkleurige huizen in Seget Donji. Nog meer culturele schatten vind je op een half uur lopen van het appartement van TUI in de historische stad Trogir. In het oude centrum van Trogir, gelegen op een schiereiland, kun je flaneren langs gebouwen die in Romaanse, Renaissance en Barok stijl zijn gebouwd. Het middeleeuwse Kamerlengo Fort met zijn verdedigingsmuren is ook zeer indrukwekkend. Met het uitzicht vanaf de toren van het fort kun je Trogir in al zijn glorie bewonderen.