VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Sipan

Vakantie Sipan

  1. Vakantie
  2. Kroatië
  3. Zuid-Dalmatië
  4. Sipan

Graag het natuurschoon van Kroatië ontdekken tijdens een vliegvakantie? Kies dan voor een vakantie op Sipan, een eiland dat tot Zuid-Dalmatië en de Elafiti Archipel behoort. Op dit pareltje kun je een wandelroute maken langs olijfgaarden die leiden naar de enige twee dorpen op het eiland: Sipanska Luka en Sudurad. Bewonder hier de renaissance villa's, zoals Tome Stjepovic Skocibuhe.

Vakantie Sipan

Sipan: het onontdekte pareltje van Kroatië

Wie graag op vliegvakantie naar Kroatië gaat, maar het massatoerisme liever wil vermijden, kan een vakantie naar Sipan boeken. Dit eiland ligt in de Adriatische Zee en behoort tot de Elafiti Archipel, in Zuid-Dalmatië. De enige twee dorpen op het eiland, Sipanska Luka en Sudurad, zijn met elkaar verbonden door een 5 kilometerslange weg, die omgeven wordt door een decor van olijf- en wijngaarden. Geen zin meer om tijdens de wandelvakantie de hele weg terug te lopen naar het hotel in Sipanska Luka? Vanuit Dubrovnik vertrekt vier keer per dag een veerboot naar beide plaatsen.

Met de 'tijdmachine' terug naar de Renaissance

De adembenemende natuur is niet het enige wat Sipan zo bijzonder maakt. Kenmerkend voor het eiland zijn de vele renaissance villa's, die door de adel van Dubrovnik zijn gebouwd. Vanuit het hotel van TUI is het maar een klein stukje lopen naar de haven in Sipanska Luka. Hier zijn onder andere de overblijfselen van de Romeinse Villa Rusticaea te bewonderen en op ditzelfde terrein staat een laatgotische parochiekerk met diverse schilderijen (ik heb geen extra info kunnen vinden over deze villa of parochiekerk).
Bent u na een wandeling in Sudurad aangekomen? Sla dan zeker een bezoek aan de renaissance villa Tome Stjepovic Skocibuhe niet over. Deze zomervilla valt voornamelijk op door de enorme wachttorens, die het plaatsje moesten beschermen tegen aanvallen van piraten.