Zadar

Vakantie Zadar

  1. Vakantie
  2. Kroatië
  3. Noord-Dalmatië
  4. Zadar

Zonnen in een muzikale badplaats is waar het om draait tijdens een vakantie Zadar. De Kroatische stad is wereldberoemd om het zee-orgel dat bespeeld wordt door de golven van de Adriatische Zee. Met een goed glas wijn, uitzicht op de zonsondergang en een achtergronddeuntje wordt het een romantische avond. Overdag kun je bijslapen bij een van de azuurblauwe baaitjes of het centraal gelegen Kolovare strand.

Het romantische geluid van Zadar

Muzikaal gaat een vakantie Zadar zeker wel worden. Dat heeft alles te maken met het Zee-orgel dat in de Kroatische badplaats staat. Al hoef je ‘m niet zelf te bespelen. Dat doen de golven van de Adriatische Zee namelijk voor je. Vooral tijdens zonsondergang is het hier goed toeven tijdens de zonvakantie. Zie je jezelf al zitten met een goed glas wijn, de zon die langzaam wegzakt en een muzikaal deuntje op de achtergrond? Romantischer wordt het niet. Helemaal niet als je in de verte de lichten van de Zonnegroet ziet oplichten wanneer er toeristen overheen lopen.

Zonnen in een kleurenpalet

Overdag zijn de stranden van Zadar ‘the place to be’. De badplaats wordt omringd door azuurblauwe baaitjes, kiezelstranden en groene eilandjes die voor de kust liggen. Het is een waar kleurenspektakel dat je tijdens het kajakken tegenkomt. Al is relaxen op het Kolovare strand net zo fijn. Daalt de temperatuur in de namiddag iets? Zoek tijdens de vakantie Zadar dan het historische centrum op voor een bezoek aan het Forum Romanum. Dineren doe je ’s avonds in het luxe hotel van TUI waar het stoofpotje van zeevruchten al klaar staat. Al kun je die ook zelf klaarmaken op de moderne camping als je hebt gekozen voor een kampeervakantie.

Bekijk alle vakanties Zadar (5)