Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Bar

Vakantie Bar

  1. Vakantie
  2. Montenegro
  3. Bar

Wie op zoek is naar een rustige strandbestemming, zit goed tijdens een vakantie in Bar. Deze regio ligt in het zuiden van Montenegro aan de aan de Adriatische Zee. Hier kun je in Dobra Voda zonnen tussen de rotsige inhammen met de groene heuvels bezaaid met eikenbossen op de achtergrond. Wie een snufje cultuur wil toevoegen aan een zonvakantie, moet in de havenstad Bar zijn waar onder andere de oudste boom van Europa is te vinden.

Vakantie Bar

Strandvakantie aan de zuidkust van Montenegro

Aan de zuidelijke kustlijn van Montenegro, waar eikenbossen worden afgewisseld door citroenbomen in het heuvelachtige achterland, ligt de regio Bar. Wie een strandvakantie voor ogen heeft, zit goed in een hotel in het pittoreske kustplaatsje Dobra Voda. Hier vind je rotsachtige inhammen aan het blauwe water van de Adriatische Zee. Vanuit het hotel van TUI loopt u zo naar het privé strandje. Of geniet vanaf het zwembad van het uitzicht over de baai. Een andere plek voor een zonvakantie is de gelijknamige havenstad Bar. Het appartement van TUI ligt hier direct aan het kiezelstrand en dichtbij het dorpje Utjeha waar een bruisend nachtleven te vinden is.

De oudste boom van Europa

Een vakantie in Bar is niet alleen voor strandgangers. De gelijknamige stad herbergt veel bezienswaardigheden. 5 kilometer het binnenland in ligt het oude gedeelte van Bar, ‘Stari Bar’. Hier vind je nog traditionele handwerkplaatsen en konoba’s. Ook het kasteel van Koning Nikola I is zeker een bezoek waard. Vandaag de dag is dit een museum waar onder andere schilderijen, muntstukken en galakleding worden tentoongesteld. Het zijn echter de zalen en de tuin die de show stelen. Bar staat ook bekend om de olijfolie ‘Barska Zutica’ die er wordt geproduceerd. Ook vind je hier de oudste boom van Europa; de meer dan 2.000 jaar oude olijfboom met een omtrek van ongeveer 10 meter!