Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Petrovac

Vakantie Petrovac

  1. Vakantie
  2. Montenegro
  3. Budva
  4. Petrovac

Zonnen op het familiestrand Lučice, het kiezelstrand met de Kastel Lastva als pronkstuk of ga voor een bruisende strandvakantie op het strand met gezellige kroejes, tijdens een vakantie in Petrovac is er voor ieder wat wils. Deze kustplaats ligt aan de Adriatische Zee in Montenegro. Ook typerend voor Petrovac zijn de twee kleine eilandjes Katić en Sveta Nedjelja gelegen voor de kust. Ook een dagtrip naar Budva is zo gemaakt.

Stad aan de Adriatische Zee

Voor de kust van Montenegro aan de Adriatische Zee ligt de pittoreske kustplaats Petrovac. Het strand van de badplaats is opgedeeld in verschillende strandtypes: een familiestrand genaamd Lučice met een boulevard, een strand dat vanwege de vele kroegjes meer geschikt is voor een jongerenvakantie en een wat groter kiezelstrand met de 16e eeuwse Venetiaanse burcht, genaamd Kastel Lastva. De burcht is een van de bekendste bezienswaardigheden van Petrovac.

Ook typerend voor Petrovac zijn de twee kleine eilandjes Katić en Sveta Nedjelja gelegen voor de kust. Op beide eilanden staat er een kleine kapel. Ziet u ze in de verte terwijl u wandelt over de levendige boulevard?

Historisch Budva

Tijdens een zonvakantie in Petrovac is een uitstapje naar Budva ook zo gemaakt. Vanaf het hotel van TUI is het circa 25 minuten rijden naar deze historische stad. Alleen al de route langs de kustweg is adembenemend. De oude kern van Budva wordt omringd door middeleeuwse stadsmuren. Wandel door een van de poorten in de stadsmuur die leiden naar de kleine straatjes in het centrum. De lichtgekleurde huizen met hun rode daken bepalen het stadsbeeld van de historische kern.
In tegenstelling tot Petrovac is Budva een echte badplaats. De stranden worden druk bezocht evenals het uitgaansleven. Langs de boulevard en in het oude centrum zijn tal van barretjes en cafés te vinden. 

Bekijk alle vakanties Petrovac (6)