Aduard

Vakantie Aduard

  1. Vakantie
  2. Nederland
  3. Aduard

Vakantie in eigen land? Laat je verrassen door Aduard, een bijzonder sfeervolle stad in de provincie Groningen. Snuif de frisse Groningse buitenlucht op tijdens een wandeling over het Pieterpad of ontdek de overblijfselen van het klooster Ad Sanctum Bernardum uit 1192. Ook leuk tijdens een vakantie Aduard: een uitstapje naar de bruisende stad Groningen. In de Folkingestraat vind je de leukste winkeltjes.

Vakantie Aduard

Hotel Aduard

Een hotel in Aduard is de ideale uitvalsbasis om het gebied Middag/Humsterland, een van de oudste cultuurlandschappen van Europa, te ontdekken. Maar ook de bruisende binnenstad van Groningen ligt vlakbij. Tijdens een culturele dagtrip naar het oude centrum van deze provinciehoofdstad, kun je de bekende gotische Martinitoren en het 17e eeuwse goudkantoor aan de Grote Markt bewonderen. Of ga een dagje shoppen in de Folkingestraat, die in 2014 werd uitgeroepen tot leukste winkelstraat van Nederland. Hier vind je onder andere antiquairs en cadeauwinkeltjes. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit het rustig gelegen hotel van TUI een wandeling te maken langs de belangrijkste plekken uit de kloostergeschiedenis van Aduard, waarbij je vanaf het St. Bernardusmuseum langs de overblijfselen van de middeleeuwse Abdij van Aduard wandelt. In het restaurant van het hotel in Aduard kun je 's avonds samen rustig napraten over wat je die dag allemaal hebt gezien onder het genot van een overheerlijke Aduarder stoofpot.

Historisch Aduard

Tussen de weilanden en uitgestrekte velden van de Provincie Groningen ligt het pittoreske plaatsje Aduard. Deze historische plek heeft van alles te bieden en is een ideale bestemming voor een weekendje weg of een korte vakantie in eigen land. Houd je van historie? Sla dan zeker het klooster Ad Sanctum Bernardum niet over tijdens je vakantie Aduard. Dit klooster stamt nog uit 1192 en is het oudste medische gebouw van heel Nederland. Helaas staat tegenwoordig alleen de ziekenzaal nog overeind, maar desalniettemin is het een bezienswaardigheid waar de inwoners van Aduard met recht trots op zijn!

Van Pieterpad tot Folkingestraat

De beste manier om tijdens je vakantie in Aduard van het Groningse landschap te genieten, is toch wel door een wandeling over het beroemde Pieterpad. Liever fietsen? Dat kan ook, huur gewoon een fiets bij het hotel van TUI. Terwijl je door de uitgestrekte velden rijdt kom je helemaal tot rust. Nou ja, na het fietsen ben je natuurlijk wel een beetje moe, maar gelukkig kun je in het hotel van TUI lekker bijkomen. Of fiets nog even door en breng een bezoek aan het bruisende centrum van Groningen en strijk neer op een van de gezellige terrasjes op de Grote Markt voor een welverdiend drankje. Beetje bijgekomen? Struin dan nog even door de Folkingestraat. Hier vind je de leukste boetieks met kleding, boeken, sieraden en kunst.