Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Breda

Het Koninklijke verleden en het bruisende heden gaan naadloos in elkaar over in Breda. Neem een kijkje in het Kasteel van Breda of waan u eeuwen terug in tijd in het Begijnhof. Pak ook de wandelschoenen in voor uw vakantie Breda: het oude Mastbos nodigt uit tot een lange wandeling. Hierna kunt u op de Ginnekenmarkt een welverdiende Nassaubol bestellen en de 'Brabantse gezelligheid' op u af laten komen!

Nassaustad Breda

In het westen van Brabant kunt u genieten van de ‘Brabantse gezelligheid’ in Breda. Deze stad met haar rijke historie heeft nauwe banden met het Koninklijk Huis en is bij uitstek een Nassaustad. Veel bijzondere bezienswaardigheden herinneren hier nog aan. Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Kasteel van Breda. Al in de 12e eeuw was dit een burcht, maar het kasteel dateert uit 1350. De Heren van Breda, afstammelingen van het vorstenhuis Oranje-Nassau, hebben in dit kasteel gewoond, feesten gehouden en hun macht uitgeoefend. Nu is het de thuisbasis van de Koninklijke Militaire Academie.

Ook het Begijnhof onderhoudt banden met het huis van Nassau: Graaf Hendrik III van Nassau gaf in 1535 toestemming het hof te verplaatsen naar de Catharinastraat. Wanneer u de poort van het Begijnhof binnenstapt, waant u zich eeuwen terug in de tijd. Wandelend langs de begijnenwoningen in de nabijheid van de kleine Catharinakerk uit 1838, proeft u de serene sfeer die nog altijd herinnert aan de vroegere begijnengemeenschap. Nu worden de 31 woningen bewoond door alleenstaande dames.

Op pad in het Mastbos

Pak voor een vakantie Breda ook de wandelschoenen in, want het oude Mastbos ligt op een steenworp afstand van het hotel van TUI. De verschillende bewegwijzerde wandelingen leiden dwars door de natuur van Breda.

Tijdens een wandeling, over de lange lanen omgeven door eeuwenoude beuken, waant u zich ook in Koninklijke sferen. De lanen werden vroeger namelijk bereden door de familie Oranje-Nassau. Naast dat het bos hout leverde voor de Spaanse vloot en scheepsmasten, was het ook het jachtgebied van de Heeren van Oranje.

Wanneer u het bos uitloopt, kunt u oversteken naar het Markdal waar het riviertje de Mark kronkelt. Als u geluk heeft, kunt u hier de ijsvogel spotten. Via de Duivelsbruglaan komt u weer uit op de Ginnekenmarkt, waar u na de wandeling met een welverdiende Nassaubol kunt genieten op een terras. Het heden en verleden vloeien samen in deze lekkernij: een roomboterkrentenbol met een vulling van bosvruchtenbavarois met als kers op de taart een karameltopping.

Bekijk alle vakanties Breda (1)