VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Cromvoirt

Vakantie Cromvoirt

  1. Vakantie
  2. Nederland
  3. Noord-Brabant
  4. Cromvoirt

Ontdek het prachtige natuurschoon van de Brabantse Meierij tijdens een vakantie in Cromvoirt. U maakt hier mooie wandelingen door het natuurgebied rondom de Loonse en Drunense Duinen en de Vughterheide, zoals het 'ommetje Cromvoirt'. In het recreatiemeer De IJzeren Man kunt u genieten van een ontspannen familievakantie. Neem een duik of sla een balletje op de midgetgolfbaan.

Vakantie Cromvoirt

Natuur rondom 'Krommert'

Een vakantie in Cromvoirt, een dorpje in Noord-Brabant dat in de volksmond ook wel 'Krommert' wordt genoemd, is een uitstekende uitvalsbasis om de veelzijdige natuur van het Brabantse gebied de Meierij te verkennen. Cromvoirt is namelijk gelegen aan de rivier de Zandeleij, tussen het natuurgebied de Vughterheide en het nationaal park De Loonse en Drunense Duinen. De Cromvoirtse Dijk die rondom het dorp ligt moest de dorpelingen vroeger beschermen tegen hoog water uit de Gemert.

Ommetje Cromvoirt

Tijdens een weekendje weg kunt u heerlijk wandelen in de omgeving van Cromvoirt door het ruime aanbod aan wandelpaden. Loop bijvoorbeeld eens het 'Ommetje Cromvoirt', een route waarbij u kennis maakt met de oude dijken rond Cromvoirt en het kleinschalig akkerlandschap. Maar ook met het 'wiel', de vele bosjes en de typerende houtwallen en de typerende lintbebouwing van dit landelijke kerkdorp. Kijk er thuis uw encyclopedie nog eens op na, want u vindt hier bijzondere vegetatie als koningsvaren, bitterzoet en koningsjonker.

Recreatiemeer 'De IJzeren Man'

De 4 sterren camping van TUI ligt aan het recreatiemeer de IJzeren Man, in de bosrijke omgeving van Vught. De IJzeren Man is een natuurlijk strandbad in een bosrijke omgeving, waar u kunt genieten van een ontspannen autovakantie. Het water van het 52 hectare grote natuurbad staat bekend om zijn helder- en zuiverheid. Dit maakt een vakantie Cromvoirt ook ideaal voor een familievakantie. Toe aan wat meer actie? Bij de IJzeren Man kunt u ook deelnemen aan tal van activiteiten, zoals roeien of midgetgolf. Een pauze neemt u bij het Strandhuys, onder het genot van een kopje koffie en een Bossche Bol uit het nabijgelegen Den Bosch.