Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Dwingeloo

Tijdens een vakantie in Dwingeloo ontdek je ongerepte natuur met uitgestrekte bos- en heidegebieden. Het pittoreske Drentse dorpje werd in 2012 namelijk uitgeroepen tot ‘Groenste dorp van Europa’, en dat is te merken: de bossen en duinen vormen een prachtig decor tijdens een fietsvakantie in Drenthe. En wie weet spot je tijdens je fietstocht door nationaal park Dwingelderveld wel een ree of een buizerd.

Op de fiets door Drenthe

Het Drentse dorp Dwingeloo is in 2012 uitgeroepen tot ‘Groenste dorp van Europa’, en dat merk je: de uitgestrekte bos- en heidevelden vormen een prachtig decor. Dit pittoreske dorpje vlakbij nationaal park Dwingelderveld is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een fietsvakantie in eigen land. Met een beetje geluk spot je tijdens een 3-daagse fietsreis Dwingelderveld en VAM-berg een ree. Wel goed opletten, want deze dieren zijn van nature vrij schuw. Gelukkig kun je in het park nog heel veel andere dieren en planten bewonderen, bijvoorbeeld buizerds, spechten, en verschillende soorten orchideeën. Tip: sta tijdens je vakantie in Dwingeloo vroeg op om te zien hoe de dieren ontwaken. In het vroege ochtendlicht, wanneer de dauwdruppels nog aan het gras kleven, is de natuur op haar mooist.

Hunebedden spotten en pannenkoeken eten

Ook voor een familievakantie met de kinderen is Dwingeloo een ideale vakantiebestemming. Stap op de fiets en neem een kijkje bij de hunebedden. Deze prehistorische grafkelders zijn ouder dan de piramides in Egypte. Onvoorstelbaar. Na je fietstocht zoek je in het centrum van Dwingeloo een gezellig restaurantje op waar je geniet van een heerlijke ambachtelijke pannenkoek. Dat wordt smullen!

Bekijk alle vakanties Dwingeloo (1)