Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Echten

Tijdens een vakantie Echten ontdek je het beste van wat de provincie Drenthe te bieden heeft. Echten is een dorpje aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld. Maak hier een fietstocht langs de paarskleurige heidevelden en vennen. Bewonder vervolgens de middeleeuwse havezate die in Echten staat of ga op ontdekking bij de historische hunebedden van Borger. Bijkomen doe je ’s avonds op het luxe vakantiepark van TUI.

Vakantie Echten

Vakantie Echten: natuur en eeuwenoude historie

In Echten vier je vakantie in een schilderachtige omgeving van paarskleurige heidevelden, historische havezaten en hunebedden. Dit dorpje ligt in de provincie Drenthe aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld. Huur tijdens een vakantie Echten op het luxe vakantiepark van TUI een fiets en verken dit kleurrijke natuurgebied met eigen ogen. Bossen, vennen, heidevelden en grazende koeien vormen de schilderachtige uitzichten. Via een typisch Drentse havezate uit de Middeleeuwen kun je terugfietsen naar het vakantiepark in Echten. Na een plons in het zwembad is het ’s avonds goed toeven op het terras van de luxe bungalow. Lekker tafelen met de barbecue aan?

De hunebedden en jungle van Drenthe

Wie cultuur snuiven in Drenthe zegt denkt vast aan hunebedden. Deze imposante rotsblokken komen uit de prehistorie en zouden dienst doen als grafkamers. Door heel Drenthe liggen allerlei hunebedden die je kunt bezoeken. Het grootste hunebed van Nederland ligt bij Borger op een half uur rijden van het vakantiepark in Echten. Vergaap je hier aan de grootte van de rotsformaties en kom in het naastgelegen Hunebeddenmuseum meer te weten over de hunebedden in Drenthe. Rijdt vervolgens door naar Emmen waar je tijdens een vakantie Echten het dierenpark Wildlands kunt bezoeken. Hier kun je de hele dag op expeditie in de jungle, savanne en Noordpool.