Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Slenaken

Vakantie Slenaken

  1. Vakantie
  2. Nederland
  3. Limburg
  4. Slenaken

Een vakantie in Slenaken is een bijzondere ervaring. Want erg heuvelachtig is Nederland niet. En dat maakt een verblijf in het meest hooggelegen hotel in Nederland extra bijzonder. Geniet vanaf het panoramaterras van het luxe hotel van het uizicht op het glooiende, groene landschap. Of neem de fiets naar Slenaken aan de Gulp, voor een stuk echte Limburgse vlaai. Of maak je een dagtrip naar Aken, vlak over de Duitse grens?

Vakantie Slenaken

Heuvelachtige vakantie in Slenaken

Bij een hoog gelegen hotel denk je misschien niet meteen aan ons eigen kikkerlandje. Toch kan het, tijdens een vakantie in Slenaken. Hier bevindt zich namelijk, midden in het Limburgse heuvellandschap, het hoogst gelegen hotel van Nederland. Helemaal leuk: vanaf het panoramaterras van het viersterrenhotel heb je tijdens een vakantie in Limburg een betoverend uitzicht over Slenaken en de glooiende, groene omgeving. Wil je de omgeving verder verkennen? Neem je fiets mee, of huur er een bij de receptie. Onderweg kun je genieten van de mooiste uitzichten. En als je bang bent na een flinke fietstocht de 220 meter hoge Loorberg niet meer op te komen, kun je natuurlijk ook gewoon een e-bike huren.

Dagtrip naar het buitenland

Aan de voet van de Loorberg, in wat ook wel de Tuin van het Heuvelland wordt genoemd, kun je tijdens een vakantie in Slenaken de bezienswaardigheden van het pittoreske dorpje aan de kronkelende rivier de Gulp bewonderen. Slenter langs de oude vakwerkhuizen, bloeiende boomgaarden en sfeervolle restaurants. Waar je tijdens een vakantie in Limburg natuurlijk ook een stuk Limburgse vlaai moet proeven. Tijdens een weekendje weg in Nederland toch ook een uitstapje over de grens maken? Vanuit Slenaken wandel of fiets je zo de grens over naar België. Maar ook een dagtrip naar Aken is zo gemaakt. Je fietst al in een uur naar de bezienswaardigheden van de Duitse stad. De Aachener Dom bijvoorbeeld, met kleurrijk glas in lood en prachtig versierde gewelven. Om ook de Mariaschrijn niet te vergeten, waar de belangrijkste relikwieën van de kerk worden bewaard.