Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Aust-Agder

Vakantie Aust-Agder

  1. Vakantie
  2. Noorwegen
  3. Aust-Agder

De vertaling van de Noorse provincie Aust-Agder betekent dan wel 'het land dat in zee steekt', het omgekeerde gaat ook wel op. Tijdens een vakantie in Aust-Agder verblijft u in Risør dat aan de idyllische Sandnesfjord ligt. Vanaf het privé strand van het vakantiepark plons je zo het water van dit fjord in. Je kunt natuurlijk ook wat cultuur op doen in de haven van Risør want het dorp staat bekend om zijn houten boten.

Vakantie Aust-Agder

Zonnen aan het Noorse Sandnesfjord

Een vakantie vol waterpret staat klaar als u bij TUI kiest voor een verblijf in de Noorse provincie Aust-Agder. De letterlijke vertaling van Agder is dan wel 'het land dat in de zee steekt' het omgekeerde gaat ook zeker op vanwege de vele meren en fjorden die het land versieren. Tijdens een vakantie in Aust-Agder verblijft u op een vakantiepark in het dorpje Risør direct aan het Sandnesfjord. Op het privéstrand van dit vakantiepark kun je de idyllische omgeving van groen beboste hellingen en helderblauw water al luierend onder de zon op je in laten werken. Hoewel, het water laat zich ook goed lenen voor een heerlijk plons in het fjord.

Houten cultuur in Risør

Aust-Agder staat niet alleen bekend vanwege zijn waterrijke omgeving, maar ook om zijn oude ambachten en architectuur die te vinden is in de vele dorpen. Tijdens een vakantie in Aust-Agder hoef je niet lang te zoeken om kennis te maken met de cultuur want u verblijft in het dorpje Risør dat bekend staat om zijn houten boten en huizen.

Het centrum van Risør laat zich vooral kenmerken door de pittoreske haven waar de traditie van het bouwen van houten boten zichtbaar wordt. Vele houten schepen liggen hier voor anker en zijn zeker een bezichtiging waard. Overigens varen de boten ieder jaar in augustus uit tijdens het 'Risør Trebåtfestival' dat toeristen van over de hele wereld trekt.