VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Oslo

Vakantie Oslo

  1. Vakantie
  2. Noorwegen
  3. Østlandet
  4. Oslo

Op zoek naar een vakantie waar ruimte is voor natuur en cultuur? Denk dan eens aan bezoek aan de groene hoofdstad van Noorwegen tijdens een vakantie Oslo. Ontdek bijvoorbeeld het Oslofjord en kijk uit over de groene bossen van de Noorse stad. Culturele bezienswaardigheden vind je aan de Karl Johans gate met het Koninklijk Paleis als absoluut hoogtepunt, terwijl je op het eiland Bygdøy geschiedenisles kan krijgen over de Vikingen in een Vikingmuseum. 

Vakantie Oslo
  • Stad van de Vikingen
  • Glas-in-lood in de kathedraal
  • Skischans Holmenkollen
  • Sami cultuur

Rondvaarttocht langs het Oslofjord

Laat je tijdens een vakantie Oslo verrassen door deze hoofdstad van Noorwegen, verscholen in een verbluffende natuur vlak bij het 107 km lange Oslofjord in het zuidoosten van Noorwegen. Meer dan de helft van de stad bestaat uit bossen en parken waardoor een vakantie Oslo een waar feest is voor de natuurliefhebber. Je kan de natuur rondom Oslo bijvoorbeeld ontdekken per boot. Vaar in een rondvaartboot langs het Oslofjord en kijk uit over de groene bossen in de omgeving en de hoge kliffen voor de kust. De boottocht vertrekt in de haven van Oslo, vlakbij het hotel van TUI. En voor wie liever in de stad Oslo zelf wil blijven. Je kan met lekker weer natuurlijk altijd picknicken in een van de vele parkjes in de stad. 

Bezienswaardigheden aan de Karl Johans gate

Oslo heeft echter meer te bieden dan alleen natuur. In de Noorse stad zijn namelijk tal van historische bezienswaardigheden te vinden. Zo zijn er meer dan 50 musea gevestigd in de stad. Maar een van de mooiste bezienswaardigheden vind je aan de winkelstraat Karl Johans gate. Deze straat verbindt het treinstation met het Koninklijk Paleis en leidt u langs meerdere imposante bouwwerken. Zo staat hier de Universiteit van Oslo en de Tostrupgården, maar het mooiste bouwwerk is toch wel het statige Koninklijk Paleis, gelegen op de heuvel Slottsbaken. Ontdek tijdens een vakantie in Oslo het 18e eeuwse gebouw dat beschikt over een gigantische tuin, prachtige zalen en bijzondere schilderijen. Tijdens een rondleiding door het paleis kun je zelfs wandelen langs plekken waar normaliter leden van de Noorse kroon aan het werk zijn. De Karl Johans gate en het Koninklijk Paleis liggen op loopafstand van het hotel van TUI in Oslo.

Geschiedenisles op Bygdøy

Noorwegen is ook bekend geworden vanwege de aanwezigheid van de Vikingen. Eeuwen geleden vaarden de Vikingen vanuit Oslo naar landen in de omgeving om te plunderen en te vechten. De historie van de Vikingen op Noorwegen is dan ook goed bewaard gebleven op het Vikingschipmuseum op schiereiland Bygdøy. Dit schiereiland ligt op een klein stukje varen vanaf Oslo. In dit museum staan onder meer enkele Vikingschepen tentoongesteld. Bovendien tref je hier nog enkele oude Vikingbegraafplaatsen. Een absolute must-see tijdens een vakantie Oslo!