Risør

Vakantie Risør

  1. Vakantie
  2. Noorwegen
  3. Risør

Altijd al de Noorse fjorden willen zien? U heeft uw eigen fjord ter beschikking tijdens een zonvakantie in Risør. Dit vissersplaatsje in de Zuid-Noorse regio Sørlandet ligt namelijk op de plek waar de Søndeledfjord en Sandnesfjord samenkomen. Risør staat ook bekend om zijn lange historie in de scheepvaart en heeft een levendige haven. In de maand augustus kunt u zich hier vergapen aan de vele houten bootjes tijdens het Trebåtfestival.

Vakantie Risør

Zonnen aan de oevers van een fjord

De Noorse fjorden zijn bij vele vakantiegangers een must-see. Tijdens een vakantie naar Risør kunt u er twee bewonderen. In dit vissersplaatsje, in de Zuid-Noorse regio Sørlandet, komen de Søndeledfjord en Sandnesfjord namelijk samen. Het vakantiepark van TUI ligt direct aan de Sandnesfjord. Hier kunt u een frisse duik nemen in het water en zonnen op de oevers van het privéstrandje, want Sørlandet staat bekend om zijn milde zomers.

Het zoute water leent zich niet alleen goed voor wat waterpret maar ook voor een boottocht waarbij u door het fjord vaart. Dat kunt u het beste doen in een houten boot, want Risør staat bekend om zijn jarenlange traditie van het vervaardigen van houten boten.

Hout speelt de hoofdrol

Wist u dat Risør zijn rol in de scheepvaart te danken heeft aan ons Nederlanders? Risør was vroeger een vissersdorp, maar dat veranderde toen de Nederlandse vloot in de Gouden Eeuw hout nodig had en bij Risør aanklopte.

Wie in de maand augustus een vakantie naar Risør heeft geboekt, kan de talloze houten boten die door het fjord heen varen vastleggen tijdens het Trebåtfestival. Maar ook in de overige maanden zijn deze boten te bewonderen in de haven van Risør.

Ook in het centrum van Risør komt hout terug. De barokke Den Hellige Ånds kerk en de wit-beschilderde huizen zijn in hout opgetrokken en vormen een pittoresk plaatje tijdens een culturele strandvakantie.