Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Grosskirchheim

Wandelend door de bossen tijdens een vakantie in Grosskirchheim verdwijnt alle stress vanzelf. Dit kleine dorp in het Oostenrijkse Karinthië is een oase van rust. De ongerepte natuur van Nationaal Park Hohe Tauern omringt Grosskirchheim. Ontdek hier watervallen, wilde dieren, de mooiste bergpanorama's en de grootste gletsjer van het land. Hongerig geworden? Koers dan terug naar het hotel en schuif gelijk aan tafel voor het diner.

Vakantie Grosskirchheim

Stressvrij in Grosskirchheim

Een vakantie in Grosskirchheim is er een zonder stress. Dit kleine bergdorp ligt in Karinthië in Oostenrijk, midden tussen de ongerepte bergen van Nationaal Park Hohe Tauern. De hoogste berg van het land, de Großglockner, bepaalt het uitzicht vanuit Grosskirchheim. Op de bergweiden en in de omringende bossen vind je rust, ruimte en mooie watervallen, zoals de Gartl-waterval. Wie weet sta je hier wel oog in oog met een edelhert. Na een dag in de frisse berglucht is het altijd weer goed thuiskomen in het hotel van TUI. Schuif gelijk aan voor het diner, want het verblijf is op basis van volpension.

Grosskirchheim als uitvalsbasis

Tijdens een vakantie in Grosskirchheim plan je de leukste uitstapjes. Ga bijvoorbeeld met de kinderen naar het Fleißtal bij Heiligenblut. Beproef je geluk in het oude goudzoekersstadje hier en kijk of je een korreltje goud kunt vinden. Bezoek ook zeker de Pasterzengletsjer, de grootste gletsjer van Oostenrijk. In een klein half uur rijd je naar het panoramapunt bij Kaiser-Franz-Josef-Höhe. Parkeer hier de auto en pak de Gletscherbahn naar boven. Liever wandelen? Vanaf het panoramapunt duurt de klim ongeveer 30 minuten. Onderweg word je getrakteerd op uitzicht vol ijsmassa's, besneeuwde Alpen en ruige rotswanden.