Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Grosskirchheim

Vakantie Grosskirchheim

  1. Vakantie
  2. Oostenrijk
  3. Karinthië
  4. Grosskirchheim

Een sportieve wandelvakantie in Oostenrijk is zo gepiept vanuit het Karinthische Grosskirchheim. Zodra je het hotel van TUI verlaat loop je het Hohe Tauern Nationale Park in met zijn vele wandelroutes. Maak een tocht naar de Pasterze gletsjer of ga onder leiding van een ranger op zoek naar edelherten. En wie liever cultuur gaat snuiven tijdens een vakantie Grosskirchheim kan een bezoek brengen aan de Romeinse stad Aguntum.

Vakantie Grosskirchheim

Op ontdekkingstocht door het Hohe Tauern Nationale Park

Ga een sportieve wandelvakantie in Oostenrijk tegemoet in Grosskirchheim. Het hotel van TUI ligt in het Hohe Tauern Nationale Park dat met zijn vele wandelroutes erom vraagt om ontdekt te worden. Een van die wandelroutes, de 'Pasterze Glacier trail', leidt naar de grootste gletsjer in de Oostelijke Alpen: de Pasterze. Overwin de touwbrug die over de Sandersee hangt en geniet van het uitzicht over de gletsjer voordat de kabelbaan u terug naar beneden brengt.

Bent u op familievakantie? Ga een dag op pad met een ranger die u naar verscholen plekjes brengt terwijl hij vertelt over de omgeving. Met een beetje mazzel komen de kids oog in oog te staan met edelherten, wilde zwijnen of bergmarmotten. Bij terugkomst in het hotel staat in de zonnige tuin het diner al klaar, want u verblijft op basis van volpension.

Een dagje naar de Romeinse tijd in Aguntum

Voor een snufje cultuur is de oude Romeinse stad Aguntum een bezoek waard tijdens uw vakantie Grosskirchheim. Deze archeologische opgraving ligt op zo'n half uur rijden en is circa 2.000 jaar oud. Hier zijn de stadsmuren, een groot badhuis, een oude kerk en een atrium opnieuw aan het licht gebracht. In het bijbehorende museum worden veel oude gebruiksvoorwerpen getoond zoals vazen. Ook wordt er een 3-D computeranimatie getoond die de stad in zijn oude glorie toont. Beklim ook zeker even de uitzichttorens en kijk uit over de opgegraven stad.