Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Ledenitzen

Vakantie Ledenitzen

  1. Vakantie
  2. Oostenrijk
  3. Karinthië
  4. Ledenitzen

Aan de voet van de Mittagskogel in het Oostenrijkse Karinthië ligt het kleine plaatsje Ledenitzen. Vanaf de 2.145 meter hoge ‘huisberg’ kun je de turquoise Faakersee al zien liggen. Tijdens een vakantie in Ledenitzen is het ook goed vertoeven aan de oevers van dit zwemmeer. Kanoën, zonnen, vissen en fietsen op en rondom het meer behoren allen tot de mogelijkheden. En wist u dat hier ieder jaar de European Bike Week plaatsvindt?

Aan de voet van de ‘huisberg’

Ten zuidoosten van de turquoise Faakersee in het Oostenrijkse Karinthië ligt de 2.145 meter hoge Mittagskogel. Aan de voet van deze ‘huisberg’ ligt het kleine plaatsje Ledenitzen. Hier kunt u net buiten het dorp in een All Inclusive hotel van TUI verblijven tijdens een actieve vakantie in het Natuurpark Kärntner Nockberge. In het gevarieerde, bosrijke berglandschap, waar je mooie bergwandelingen kunt maken, hebben inheemse dieren en planten als het murmeldier en de edelweiss een beschermde status. Bewandel ook eens de almen van de Mittagskogel. Vanaf hier heb je namelijk een schitterend uitzicht over het natuurpark en de Faakersee.

Rondje Faakersee

Op zo’n 3 kilometer van Ledenitzen vandaan ligt de Faakersee. Een heerlijk zwemmeer dat vrij is van motorboten. Bij het strandbad in Egg am Faakersee is het dan ook goed vertoeven aan de waterkant. Terwijl u geniet van de zon kunnen de echte waterratten met een roeiboot, kano, zeilboot of waterfiets het water op. En wist u al dat je hier goed kunt vissen naar witvis?

Ook leuk tijdens een vakantie in Ledenitzen is een ronde om het meer op de fiets. De Fakersee Rundtour start bij de gotische kerk in het centrum van Egg am Fakersee. Een volledig rondje is zo’n 12 kilometer lang en leidt onder andere langs het Marterl uitzichtpunt, verscheidene strandbaden en speelplaatsen voor de kids.

Niet alleen fietsers weten de Faakersee te vinden. Ieder jaar vindt hier namelijk de European Bike Week plaats. De trotse eigenaren van Harley Davidsons pronken dan maar al te graag met hun motoren.

Bekijk alle vakanties Ledenitzen (1)