Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Neuegg am Faakersee

In het zuiden van Oostenrijk zullen liefhebbers van watersport zich prima vermaken tijdens een vakantie Neuegg am Faakersee. Dit pittoreske dorp met de houten chalets en het All Inclusive hotel van TUI staat aan de diepblauw gekleurde Faakersee. Kanoën, zwemmen en jetskiën zijn populaire activiteiten. Al kun je natuurlijk ook ontspannen onder de zon en de indrukwekkende Alpentoppen en naaldbossen bewonderen.

Vakantie Neuegg am Faakersee
Bekijk alle vakanties Neuegg am Faakersee (1)

Waterpret op de Faakersee

Watersporters die graag actief bezig zijn midden in de natuur zitten goed tijdens een vakantie Neuegg am Faakersee. De naam geeft het al een beetje weg, maar dit Oostenrijkse dorp ligt aan de Faakersee in het zuiden van het land. Het diepblauwe wateroppervlakte nodigt uit tot kanoën, zeilen en jetskiën. Al kun je er natuurlijk ook gewoon heerlijk zwemmen. Ondertussen zorgen de hoge bergen van de Alpen en de dichte naaldbossen die het meer omringen voor een schilderachtig uitzicht. Is het een dag niet zulk mooi weer? Dan biedt het zwembad in het All Inclusive hotel van TUI uitkomst.

Op bezoek in het mondaine Villach

Neuegg am Faakersee is zelf niet heel erg groot. De houten chalets zorgen voor een pittoresk dorpsgezicht, maar voor het snuiven van cultuur moet je in de stad Villach zijn. Na een rit van zo’n 10 minuten kom je aan bij deze mondaine stad met middeleeuwse bezienswaardigheden. En (luxe) winkels. Bewonder tijdens de vakantie Neuegg am Faakersee zeker de Hauptpfarrkirche St. Jakob in Villach. Niet alleen de 94 meter hoge klokkentoren is imposant, ook de kleurrijke fresco’s en beelden van heiligen in de kerk zijn een bezichtiging waard. Bijkomen van het sightseeing doe je op een terras op het Hauptplatz. Of bij terugkomst in het hotel in Neuegg am Faakersee waar het diner klaar staat.

Bekijk alle vakanties Neuegg am Faakersee (1)