Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Scheffau

Vakantie Scheffau

  1. Vakantie
  2. Oostenrijk
  3. Tirol
  4. Wilder Kaiser Brixental
  5. Scheffau

In de Oostenrijkse streek Tirol, verscholen in het Kaisergebergte, ligt Scheffau. De ideale uitvalsbasis om het wandelwalhalla van Wilder Kaiser Brixental te ontdekken. Maak tijdens uw vakantie Scheffau een tocht langs het Hintersteiner See of plons in het heldere water van dit meer. Met de kids kunt u een riddertocht maken in het Kaiserwald of bewonder het huwelijkscadeau van Keizer Maximiliaan aan zijn bruid in Innsbruck.

Vakantie Scheffau

Wandelwalhalla vanuit Scheffau

Op een klein uurtje rijden van Innsbruck, in de Oostenrijkse streek Wilder Kaiser Brixental, ligt het dorpje Scheffau. Hoewel deze plek erg geliefd is onder wintersporters is er ook in de zomer genoeg te beleven. Het is vooral een ideale bestemming als u op zoek bent naar een wandelvakantie.

Rijd tijdens uw vakantie Scheffau eens naar de Hintersteiner See. Dit meer is gelegen aan de rand van Scheffau direct aan de voet van de Wilder Kaiser. Het is ontstaan door ondergrondse bronnen waardoor het water bijzonder helder is. Een wandeling rondom het meer duurt maar een uurtje en biedt voldoende kansen voor dat perfecte panoramashot. Ook zijn er verscheidene punten waar u even uit kunt rusten met een kop koffie.

Ridderavonturen in het Kaiserwald

Ook aan de kleintjes is gedacht in Scheffau. Zo kun je tijdens een familievakantie naar ‘Kaiserwelt Scheffau’ gaan. Dit park, gelegen in het Kaiserwald, ligt vol met verstopte weggetjes, ridders en prinsessen, boomhutten en alles wat nodig is voor een echt avontuur. Of ga gezellig samen knutselen in de knutselkamer!

Toe aan een beetje drukte en cultuur? Rijd dan eens naar Innsbruck op een uur rijden van het hotel van TUI in Scheffau. Naast de gezellige winkels in het oude centrum en de warenhuizen aan de langste winkelstraat van Innsbruck, de 'Mahü', zijn er ook allerlei unieke bezienswaardigheden. Dé trekpleister van deze stad is het ‘gouden dak’: een erker met 2.657 vergulde koperspanen als dak. Een luxe cadeau van Keizer Maximiliaan aan zijn bruid Bianca Maria Sforza van Milaan.