Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Uderns

Herzlich willkommen in het groene Uderns in de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Dit knusse dorp is vanwege de centrale ligging een perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. In totaal liggen er 70 kilometer aan wandelroutes. Vanuit het hotel van TUI sta je zo in de Brandenberger Alpen. Of bezoek in de zomer Schloss Tratzberg, een sprookjesachtig renaissancekasteel vol historie.

Vakantie Uderns

Uderns: wandelen in het Zillertal

Het bergdorp Uderns, in het West-Oostenrijkse Zillertal, is de perfecte uitvalsbasis om een actieve vakantie te beleven. Met 70 kilometer aan wandelroutes is Uderns in de zomer hét startpunt voor wandelaars. En tel je het gehele Zillertal mee? Dan kun je er nog meer dan 300 kilometer aan wandelroutes bij optellen. Geen zorgen wanneer je geen ervaren wandelaar bent, er is voor ieder wat wils. Vanuit het hotel van TUI in Uderns wandel je bijvoorbeeld de Panoramaroute die je een fantastisch uitzicht biedt over het dal en het Rofangebergte in de Brandenberger Alpen.

Ontdek Schloss Tratzberg

Ook voor de culturele liefhebbers is Uderns een leuke vakantiebestemming. Breng een bezoekje aan Schloss Tratzberg, een sprookjesachtig kasteel met rode beschilderingen op de buitenmuren. Het ligt op slechts 20 minuten rijden van Uderns. De huidige Graaf Goess-Enzenberg heeft het kasteel Tratzberg in bezit, maar onder begeleiding van een gids mag je naar binnen voor een rondleiding. Je kunt zelf in 20 minuten de heuvel omhoog wandelen, maar ook de Tratzberg-Express nemen. Dit treintje vertrekt vanaf de parkeerplaats en zet je af bij de ingang van Tratzberg. Na een culturele dag kun je aanschuiven aan het uitgebreide buffet van het All Inclusive hotel van TUI. Of drink nog een drankje op het terras, Uderns heeft namelijk de meeste zonuren van het hele Zillertal.