VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Faial

Vakantie Faial

  1. Vakantie
  2. Portugal
  3. Faial

Stevige wandelschoenen meenemen is een must tijdens een vakantie Faial. Dat komt omdat je op dit Portugese eiland van de Azoren door een kleurrijk natuurparadijs wandelt. Geurige cederbossen en jeneverbosstruiken bijvoorbeeld. Of de hortensia’s die het eiland de bijnaam ‘Blauwe Eiland’ hebben gegeven. En misschien zie je zelfs wel dolfijnen en walvissen voorbij zwemmen in de Atlantische Oceaan. Ogen open dus!

Vakantie Faial
  • Huurauto eenvoudig bij te boeken

Het kleurrijke paradijs dat Faial heet

Duizenden blauwe hortensia´s verwelkomen je tijdens een vakantie Faial. Dat dit Portugese eiland van de Azoren de bijnaam ´Blauw Eiland´ draagt is dan ook niet zo gek. Voor natuurliefhebbers is het een paradijs op aarde omdat er ook geurige cederbossen en jeneverbosstruiken te vinden zijn. En dan hebben we de Caldeira do Faial nog niet eens genoemd. Wie bij TUI een vakantie Faial boekt zal het kleurrijke eiland aandoen tijden het eilandhoppen op de Azoren. Trek goede wandelschoenen aan om de vulkaan te beklimmen en vanaf de top te genieten van het adembenemende uitzicht.

Als echte zeevaarder op zoek naar walvissen

Wist je dat Faial menig bekend zeevaarder als bezoeker heeft gehad? Columbus bijvoorbeeld die er stopte voordat zijn overtocht naar Amerika begon. Of Vespucci die naar Zuid-Amerika voer. Nog altijd ligt de haven in de hoofdstad Horta vol met zeilboten en jachten van wereldreizigers. Zelf leg je tijdens de vakantie Faial aan met een veerboot. Al kun je die inruilen voor een zodiac en meevaren met een whale watching tour. Rond de Azoren zwemmen tientallen soorten walvissen en dolfijnen die je vanaf een boot kunt spotten. Potvissen, vinvissen en zelfs zeeschildpadden kun je zomaar tegenkomen.