Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Prainha

Middenin de natuur overnachten in een stenen huisje met zeezicht; je doet het tijdens een vakantie Prainha. Dit onontdekte dorpje ligt op het Portugese eiland Pico dat tot de Azoren behoort. Neem de wandelschoenen mee om de grillige kliffen langs de Atlantische Oceaan en de groene weilanden te verkennen. Misschien spot je zelfs wel dolfijnen en walvissen. Die zwemmen hier het hele jaar door rond.

Back to nature in Prainha

Huisjes met stenen muren die tussen grillige kliffen en groene weilanden staan; je overnacht er tijdens een vakantie Prainha. Back to basic gaat hier wel lukken want op het Portugese eiland Pico verblijf je middenin de natuur. En mét uitzicht over de Atlantische Oceaan. Met een beetje geluk zie je ’s avonds dolfijnen en walvissen voorbij zwemmen. Al kun je deze bijzondere zoogdieren ook spotten tijdens het wandelen langs de grillige kustlijn van Pico. Of tijdens het eilandhoppen op de Azoren. Pico behoort namelijk tot deze eilandengroep in de Atlantische Oceaan.

Wijn proeven van de Pico vulkaan

Wist je dat Pico bekend staat om zijn wijngaarden? Ze liggen rondom de gelijknamige vulkaan aan de zuidwestkant van het eiland. Boek tijdens de vakantie Prainha een huurauto bij en zet koers naar de Pico vulkaan om de wijngaarden te bewonderen. In het wijnmuseum in het dorpje Madalena kom je alles te weten over het bijzondere landschap en hoe hier wijn wordt gemaakt. Proeven doe je daarna in een van de sfeervolle restaurants. Neem gerust een fles mee terug naar het huisje in Prainha en geniet ’s avonds tijdens de zonsondergang na.

Bekijk alle vakanties Prainha (1)