Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Cailungo

Dwergstaatje San Marino ligt midden in Italië, maar mag zich wél de oudste Republiek van Europa noemen. Dat wordt veel cultuur snuiven tijdens een vakantie in Cailungo. Dit dorp ligt in de Apennijnse heuvels en is zowel een rustige vakantiebestemming als een goede uitvalsbasis. San Marino Stad ligt namelijk maar op 2 kilometer afstand, dus voor je het weet slenter je hier door nauwe straatjes naar de mooiste middeleeuwse gebouwen.

Vakantie Cailungo

Kampeervakantie in Cailungo

Midden in Italië ligt het onafhankelijke dwergstaatje San Marino. De glooiende heuvels van de Apennijnen kenmerken het landschap waar culturele pareltjes verstopt liggen. Op een van die heuvels ligt de camping van het dorp Cailungo tussen de olijfgaarden. Een stoere safaritent met de nodige luxe staat hier op je te wachten, waar iedereen in zijn eigen kamer slaapt. Als je in de buitenlucht wil koken, dan rol je gewoon het keukenblok naar buiten. Wie van de San Marinese keuken wil proeven kan terecht in het campingrestaurant of een van de vele restaurantjes in Cailungo zelf. Naast wandelen door de boomgaarden kun je zelfs een dagje naar het strand. De Italiaanse badplaats Rimini ligt op slechts een half uur rijden van de camping, dus voor je het weet duik je de blauwe Adriatische Zee in.

Culturele excursie naar San Marino Stad

Een excursie naar San Marino stad is een aanrader tijdens een vakantie in Cailungo. De hoofdstad van het ministaatje ligt namelijk op maar 2 kilometer rijden van Cailungo en vormt een echte culturele schatkist. Een summum voor cultuurliefhebbers. Het symbool van de stad doemt al snel voor je op: de berg Titano met daarop de drie verdedigingstorens die overal bovenuit prijken. De stad met zijn nauwe, middeleeuwse straatjes is eeuwenlang goed bewaard gebleven. Je waant je hier echt in een andere tijd! Als je het Pallazzo Pubblico aan het Piazza della Libertà plein gaat bezichtigen zullen ook de wachters in het groen opvallen. Hier vindt in de zomermaanden de wisseling van de wacht plaats. Ook opvallend zijn de drie torens van San Marino. Naast dat ze een belangrijk symbool voor de republiek vormen zijn ze ook te beklimmen voor een fraai panorama. Je ziet de andere dorpen van de kleine republiek, de glooiende heuvels van Italië en op heldere dagen de Adriatische Zee.