Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Ankaran

Vakantie Ankaran

  1. Vakantie
  2. Slovenië
  3. Sloveense Rivièra
  4. Ankaran

Aan de schilderachtige Sloveense Rivièra met haar baaien, rotspartijen en zandstranden aan de Adriatische Zee kunt u helemaal tot rust komen tijdens uw strandvakantie Ankaran. Voor wat actie kunt u gebruik maken van diverse watersportmogelijkheden zoals zeilen en surfen. Voor wat cultuur is het een ‘must’ om de historische havenstad Koper te bezoeken.

Vakantie Ankaran

Waterpret aan de Sloveense Rivièra

Aan de Sloveense Rivièra, vlakbij de Italiaanse grens, ligt Ankaran. Deze kustplaats aan de Adriatische Zee wordt gesierd door baaien, rotspartijen, zandstranden en het groene bergland met tal van wijn- en olijfgaarden.
Vanaf uw luxe stacaravan op de camping van TUI staat u zo op het strand, ideaal dus voor een dagje zonnen. Ook een duik in het verkoelende water is dus zo gemaakt.
Waterliefhebbers die van wat meer actie houden dan dobberen op zee, kunnen gaan zeilen, surfen of waterskiën. 

Bent u niet zo’n strandliefhebber? Dan kunt u ook uitstekend luieren aan het zwembad op de camping.

Koper: de toegangspoort naar Centraal-Europa

Voor wat cultuur tijdens uw vakantie in Ankaran hoeft u slechts een kwartiertje te rijden naar de historische havenstad Koper. De haven van deze stad wordt ook wel ‘de toegangspoort naar het achterland van Centraal-Europa’ genoemd.

Wanneer je door Koper wandelt, kom je gebouwen in veel verschillende stijlen tegen, zoals huizen in Venetiaanse stijl. Een bezoek aan het centrale plein, Titov trg, is een absolute ‘must’ tijdens uw culturele dagtrip Koper. Hier treft u namelijk de mooiste historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Sint Nazarius met de sarcofaag van deze heilige en het gerenoveerde Praetoriaanse Paleis.