VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen
Colera

Vakantie Colera

  1. Vakantie
  2. Spanje
  3. Catalonië
  4. Costa Brava
  5. Colera

Blanes, Malgrat de Mar, Calella de Palafrugell...stuk voor stuk bruisende steden aan de Costa Brava. Maar kent u Colera al? Dit dorp is tot tegenstelling van andere dorpen aan de Spaanse kust de ideale plek waar u volledig tot rust komt. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden is de boom 'Abre de Plaça' op Plaça. Het behoort tot de oude traditie onder deze boom een San Miguel te drinken. Volgt u de traditie op tijdens een vakantie in Colera?

Vakantie Colera

De traditie van Colera

Net over de grens met Frankrijk vind he in de Spaanse regio Catalonië het dorp Colera. In tegenstelling tot de drukte en het massatoerisme van de andere steden aan de Costa Brava, is Colera de ideale bestemming voor rustzoekers in een levendige omgeving. Ervaar de charme van dit authentieke dorp en slenter door de straatjes naar het centrale punt: Plaça. Dit plein wordt gedomineerd door de boom 'Arbre de la Plaça'. Deze breed uitgegroeide boom is de belangrijkste bezienswaardigheid in het dorp. Het behoort tot de aloude traditie onder deze boom San Miguel bier te drinken.

Het 'oude' Colera

Een aanrader tijdens een vakantie in Colera is de wandeling langs de kolkende Ribera de Molinas naar het nabijgelegen Molinas, dat ook wel het 'oude Colera' wordt genoemd. In 1773 werden hier 9 woningen gebouwd, waarvan er nu nog twee te bewonderen zijn. Vanaf de ruïne van Castell de Molinas kijk je uit op de helderblauwe Balearische Zee.

Dagtrip naar Cadaquès

Heeft u altijd als een het compleet witte dorp Cadaquès willen bewonderen? Na ongeveer 40 minuten rijden vanuit de familiecamping van TUI bent u in dit schilderachtige kustplaatsje. De kleine steegjes, witte huizen en vele schilders en dichters die er wonen hebben ervoor gezorgd dat dit dorp het beroemdste dorp aan de Costa Brava is. Een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad is de spierwitte kerk Santa Maria met haar ruim 23 meter hoge altaar.