Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
El Perelló

Vakantie El Perelló

  1. Vakantie
  2. Spanje
  3. Catalonië
  4. Costa Dorada
  5. El Perelló

Strijk neer op het Santa Llúcia kiezelstrand en geniet van de Spaanse zon tijdens een vakantie El Perelló. Cultuurliefhebbers kunnen in dit dorp aan de Costa Dorado de overblijfselen van de Via Augusta of de prehistorische rotsschilderingen van Cabra-Feixet bewonderen. En vergeet niet de verrekijker mee te nemen om vogels te spotten tijdens een bezoek aan het bekende Nationale Park Ebro Delta.

Vakantie El Perelló

In de sporen van de Romeinen

In het noordoosten van Spanje ligt het authentieke dorp El Perelló aan de Costa Dorada. Vanuit het 4 sterren hotel van TUI staat u binnen een paar stappen aan de 3 kilometer lange kust met verschillende kleine strandjes en baaien. Sla uw handdoek uit op het Santa Llúcia kiezelstrand of loop verder naar het Cala Moros zandstrand.

Ook cultuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie El Perelló hun hart ophalen. De stad was vroeger een belangrijke Romeinse nederzetting, waardoor er nog talrijke Romeinse bezienswaardigheden te zien zijn zoals de Via Augusta, de belangrijkste Romeinse weg van Cádiz naar de Pyreneeën.  

Duizenden vogels in het ‘Ebro Delta’

Natuurliefhebbers die niet vies zijn van cultuur kunnen tijdens een vakantie El Perelló een kijkje boven het ravijn les Nines nemen en de prehistorische rotsschilderingen van Cabra-Feixet bewonderen. 25.000 tot 15.000 jaar geleden leefde de stam van Cabra-Feixet in deze gelijknamige grot en deze schilderingen tonen hoe het leven van deze stam er uit zag.

Als u meer de voorkeur geeft aan de natuur vindt u op ongeveer 3,5 kilometer het bekende nationale park Ebro Delta. Deze op een na grootste delta aan de Middellandse Zee is van internationaal groot belang vanwege de rijke flora en fauna. Maak een wandeling door de verschillende ecosystemen zoals zoute moerassen, groene rijstvelden en lagunes waar zeldzame vogels zoals flamingo’s te vinden zijn. En vergeet de verrekijker niet in te pakken, want er zijn hier maar liefst 100.000 andere vogels te spotten!